Banken in VS mogelijk geïnteresseerd in XRP, wat doet dat met de Ripple koers?

Ripple (XRP) munten met scherm met Ripple koers op achtergrond 

Ripple Labs CEO Brad Garlinghouse heeft onlangs gesuggereerd dat Amerikaanse banken mogelijk Ripple (XRP) gaan gebruiken. In een recente video stelde de blockchain expert Ben Armstrong dat dit cruciaal kan zijn voor het succes van XRP. Zo zou de adoptie door banken het gebruik en daarmee de koers van de populaire altcoin flink positief kunnen beïnvloeden. 

 

Ripple Labs, het blockchain bedrijf achter XRP, heeft al meer dan twee jaar te maken met juridische uitdagingen sinds de Securities and Exchange Commission (SEC) het platform in 2020 beschuldigde van het verhandelen van illegale “securities” ter waarde van meer dan $1,3 miljard. Ondanks hun wereldwijde ambities zijn deze juridische kwesties een belangrijke hindernis geweest voor Ripple Labs. Echter, in 2023 oordeelde rechter Analisa Torres dat XRP geen effect is, wat juridische duidelijkheid verschafte. Armstrong gelooft dat deze overwinning Ripple kan helpen om haar doelen te bereiken.

Adoptie van XRP door Amerikaanse banken blijft bij gerucht

Armstrong verwacht dat binnenkort nieuws over bredere adoptie van XRP naar buiten zal komen, dankzij strategische zetten van Garlinghouse. Hij gelooft dat de acties van Garlinghouse helpen om de missie van Ripple te vervullen en dat Amerikaanse banken de munt mogelijk gaan gebruiken om internationale betalingen efficiënter uit te voeren. De XRP technologie maakt het namelijk mogelijk voor banken, bedrijven en landen om een stuk goedkoper en sneller internationale transacties uit te voeren. Het blijft echter nog bij geruchten, en een officiële bevestiging van de adoptie van banken in de Verenigde Staten is nog niet gegeven. 

Ripple koers bevindt zich op belangrijk kantelpunt

De Ripple koers is de afgelopen twee weken met 18,2% gedaald, voornamelijk als gevolg van de sterke daling van de Bitcoin koers die de rest van de markt mee naar beneden heeft getrokken. Op dit moment staat Ripple (XRP) op het randje van verdere daling of een mogelijke opleving, aangezien de koers worstelt om boven een belangrijke jaarlijkse steunlijn te blijven.

 

Technische analyse Ripple koers (bron; coingape.com)
Figuur 1: Technische analyse Ripple koers (bron; coingape.com)

 

De zijwaartse trend van de Ripple koers zal voortduren zolang het zogeheten driehoeks-patroon intact blijft, zoals weergegeven in figuur 1. Kopers kunnen een sterke vraag verwachten bij de onderste trendlijn van dit patroon. Belangrijke niveaus om te volgen zijn $0,70 en $0,75 bij een opwaartse doorbraak, en $0,47 en $0,42 bij een neerwaartse beweging. De Ripple koers beweegt momenteel onder zowel de 50- als de 200-daagse EMA, wat duidt op een neutrale tot bearish markt.