Ripple ETF hype bereikt nieuw hoogtepunt, whales verkopen munten

Letters: ETF op blokken met daarbovenop een Ripple (XRP), Ethereum en Bitcoin munt 

Naast de hype rondom een mogelijke Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Fund (ETF) worden de geluiden voor een eigen Ripple (XRP) fonds ook steeds luider. Op social media platform X zijn vele gebruikers lyrisch over de verwachte komst van een Ripple ETF. Zo verwachten ze dat Fidelity of Grayscale, twee grote vermogensbeheerders uit de Verenigde Staten, bezig zijn om zo’n fonds op te zetten. Dat beleggers enthousiast hiervan raken is niet gek, de fondsen kunnen miljarden dollars aan kapitaal aantrekken, wat de Ripple koers flink ten gunste kan komen. Tegelijkertijd ziet de markt ook een verhoogde activiteit van whales. Is er een link tussen deze twee ontwikkelingen? 

Grayscale en Fidelity mogelijke kandidaten voor Ripple ETF aanvraag

Verschillende gebruikers op X benoemen de komst van een Spot Ripple ETF een feit. Er wordt onder andere verwezen naar Fidelity, een van de grootste asset managers in Amerika. Het bedrijf biedt namelijk XRP producten aan op zijn eigen investeringsplatform. Dit is volgens sommige crypto community leden een sterk signaal dat Fidelity een fonds op de Amerikaanse beurs gaat lanceren, een Ripple ETF. 

X-post XRP Captain 

 

Ook vermoeden crypto fanaten dat Grayscale werk aan het maken is van een nieuw fonds voor de populaire altcoin. Het bedrijf beheert al een bestaande fonds, de zogeheten Grayscale Digital Large Cap (GDLC) fund. Hierin is XRP weer opgenomen als een van de producten in verband met de uitspraak van rechter Torres in de lopende zaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC). Doordat XRP als “non-security” is benoemd zijn vermogensbeheerders weer bereid de munt te integreren in hun producten. Of dit betekent dat Grayscale ook een XRP ETF aanvraag gaat opzetten is wellicht wat te voorbarig. 

Whale verplaatst 126 miljoen XRP

Tegelijkertijd zien we ook dat de activiteit van whales op het netwerk aan het toenemen is. Er is voor ruim 126 miljoen aan XRP tokens verplaatst, dit betreft een huidige waarde van ruim $71 miljoen. De munten werden verplaatst van een onbekend adres richting een centrale exchange. Analisten vermoeden dat de munten zijn verplaatst met het doel deze te verkopen. Waarom de whales aan het verkopen zijn is moeilijk in te schatten. De Ripple koers heeft het de afgelopen week al zwaar met een daling van 8,8%, en in de afgelopen maand is de prijs zelfs met ruim 13% gezakt. De whales lijken ervan uit te gaan dat de koers zelfs nog verder kan dalen in de komende dagen.