Whales kopen miljoenen XRP, Analist voorspelt Ripple koers van $350

Stapel XRP munten met Ripple koers grafiek op achtergrond 

Terwijl de Ripple (XRP) koers wat lijkt te stabiliseren blijkt uit on-chain data dat whales, groot vermogende adressen op de blockchain, miljoen aan munten hebben opgekocht. In totaal gaat het om meer dan 350 miljoen XRP tokens die een marktwaarde van $223 miljoen hebben. Volgens analisten is de aankoop van de munten een sterk teken dat de Ripple koers kan stijgen op de korte termijn. 

 

Whales worden over het algemeen gezien als het slimme geld. Deze grote vermogende investeerders kunnen veel invloed uitoefenen op de markt doordat ze simpelweg veel XRP tokens bezitten. Door grote volumes te kopen of te verkopen kan dat zorgen voor veel volatiliteit in de koers. Wanneer whales massaal munten opkopen kan dat duiden op een aanstaande korte termijn prijsstijging. 

On-chain data toont miljoen aan XRP aankopen door whales

Uit on-chain data van blockchain analytics platform Santiment blijkt dat in de afgelopen week een flinke hoeveelheid XRP is gekocht door whales. Dit werd gedeeld door analist Ali op social media platform X. Het betreft adressen die tussen 10 miljoen en 100 miljoen munten in bezit hebben, dit komt neer op een marktwaarde van rond de $6 tot $60 miljoen. Deze beleggersgroep heeft sinds 14 december ruim 350 miljoen XRP tokens opgekocht. Wat opvalt is dat vanaf half november juist veel munten werden verkocht, en toen zakte de Ripple koers ook op de korte termijn. De whales zien de huidige prijs echter weer als een aantrekkelijk niveau om Ripple te kopen. 

X-post @Ali_charts 

De gehele crypto markt wist flink te stijgen in oktober en november door het toenemende positieve sentiment in de markt. Beleggers verwachten namelijk de komst van een Spot Exchange Traded Fund (ETF) voor Bitcoin (BTC). Ook de Ripple koers wist te stijgen van ongeveer $0,48 tot boven de $0,71. De Ripple koers stabiliseert al een aantal weken rond een prijs van $0,60, een belangrijke prijsgrens voor de populaire altcoin. Als de weerstand behouden wordt kan XRP een goede basis bouwen om een prijs rally in gang te zetten om weer door het $0,70 niveau te breken. 

Analist voorspelt Ripple koers van $350

Analist en YouTuber JWK Show deelde een opmerkelijke analyse waarin hij uiteenzette dat de XRP koers tot boven de $350 kan stijgen. Hij baseert zijn voorspelling op een technische analyse. De Ripple koers is sterk aan het consolideren rond het $0,60 prijsniveau, een vergelijkbaar patroon als in 2019 toen de populaire altcoin dat ook deed en vervolgens in prijs explodeerde.