Neppe BlackRock XRP ETF aanvraag zorgt voor kortstondige piek in Ripple koers

Ripple (XRP) munten 

Een neppe Exchange Traded Fund (ETF) aanvraag dat maandag online kwam zorgde voor een kortstondige piek in de Ripple (XRP) koers. De aanvraag werd ingediend bij Delaware Divisions of Corporations, een overheidsinstantie die corporate belastingbetalingen en jaarverslag aanvragen afhandelt, en zelfs op hun website gepubliceerd. Omdat de aanvraag eruit zag alsof deze van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder in de wereld, kwam reageerden beleggers direct waardoor de XRP koers steeg.

In de XRP ETF aanvraag werden details vermeld van BlackRock en was de opzet en ontwerp vergelijkbaar met vorige aanvragen van de Amerikaanse vermogensbeheerder. Niet gek dat investeerders in eerste instantie dachten dat het om een echte ETF aanvraag ging, het bedrijf heeft immers meerdere aanvragen lopen voor onder andere een Bitcoin (BTC) Spot ETF en een Ethereum (ETH) Spot ETF. De fondsen brengen al langere tijd veel reuring in de crypto markt en zijn een van de oorzaken voor de sterke prijs rally die we zagen in oktober en november. 

BlackRock reageert op XRP ETF aanmelding

Al snel reageerde een woordvoerder van BlackRock op de geruchten omtrent een XRP ETF. Daarin werd bevestigd dat de Amerikaanse vermogensbeheerder geen relatie heeft met de vermelde XRP ETF aanvraag die te zien was op Delaware Divisions of Corporations. Desondanks had de aanvraag al een kortstondige en significante impact gehad op de Ripple koers.  

Ripple koers schiet kort met 12% omhoog

De applicatie voor het fonds werd eerst opgemerkt door gebruikers van social media platform X, voormalig Twitter. Al snel steeg de Ripple koers met 12%, binnen 30 minuten na het bericht. De koers wist te stijgen van $0,65 tot ruim $0,73, echter was de piek maar van korte duur. In minder dan een uur tijd was de prijs weer terug op het oude niveau. Momenteel staat de koers van de populaire cryptocurrency nog steeds op ongeveer $0,64. 

Tweet @SummersThings

Advocaat verwacht een lagere boete Ripple in XRP rechtszaak

De langlopende rechtszaak tussen Ripple Labs en de Securities and Exchange Commission (SEC) brengt al lange tijd onzekerheid voor Ripple. De pro-Ripple advocaat, John Deaton, gelooft echter dat de boete voor het Amerikaanse blockchain bedrijf flink kan meevallen. Hij verwacht dat de kosten een stuk lager kunnen uitvallen met mogelijk $20 miljoen, zo deelde de advocaat op X. Daarnaast heeft Ripple ongeveer $150 miljoen aan juridische kosten al moeten betalen, wat zou betekenen dat het Amerikaanse tech bedrijf het verschil terug krijgt van de SEC.