Grote financiële dienstverlener wil Ripple (XRP) gaan gebruiken

Ripple (XRP) munt ligt bovenop dollarbiljetten 

Western Union, een grote financiële dienstverlener uit de Verenigde Staten, wil de blockchain technologie van Ripple en het onderliggende XRP token gebruiken om haar diensten te optimaliseren. Hiermee zet het bedrijf haar eerste stappen in de wereld van cryptocurrencies. 

Een van de diensten die Western Union levert is het faciliteren van internationale transacties. Ripple (XRP) is deze markt flink op zijn kop aan het zetten middels het Ripple netwerk die het mogelijk maakt om zeer snel en goedkoop betalingen uit te voeren. Western Union wil met de nieuwe samenwerking haar betalingsdiensten verder door-ontwikkelen. De CEO van het bedrijf, Hikmet Ersek, kondigde de strategische keuze op een conferentie aan, waarbij Ersek deelde dat Western Union actief onderzoek doet om Ripple’s blockchain technologie en de XRP munt te integreren. Mogelijk gaat er ook gebruikgemaakt worden van xRapid, een oplossing die het makkelijker maakt voor externe partijen om XRP te integreren met bestaande betaalsystemen. 

Impact op de Ripple koers

Beleggers hopen dat de adoptie van XRP door mainstream bedrijven, zal zorgen voor een stijging van de Ripple koers. Bedrijven zoals Western Union verwerken een flink aantal transacties en dat kan mogelijk significante invloed hebben op de koers van XRP, het bedrijf doet namelijk honderden miljoenen transacties per jaar. Als slechts een deel van dit volume op het Ripple netwerk wordt afgehandeld neemt de prijs van de munt op termijn flink toe. Echter, is het wel nog afwachten of het Amerikaanse financiële dienstenbedrijf de blockchain technologie werkelijk gaat uitvoeren. 

Ripple koers stabiliseert rond de $0,50

In de afgelopen zeven dagen lijkt de Ripple koers te stabiliseren rond $0,50. Op 18 augustus schoot de koers nog onder de $0,48 en waren beleggers angstig voor een verdere daling. De munt lijkt nu een sterke bodem te hebben op het prijsniveau van een halve dollar. Investeerders hopen dat de koers een sterke basis kan vormen voor een nieuwe prijs rally. 

Hoop op goede afloop SEC rechtszaak

Terwijl in juli de Ripple koers nog explodeerde tot ruim $0,80 na een grote overwinning voor Ripple Labs in de langlopende rechtszaak met de Securities and Exchange Commission (SEC), is toenemende onzekerheid in de zaak de prijs weer aan het drukken. Beleggers zijn bang dat de SEC een motie wil indienen die mogelijk de uitspraak in juli, waarin XRP erkent werd geen security (effect) te zijn, terug wil draaien. Echter, de pro-Ripple advocaat John Deaton gelooft dat het bewijs dat de munt geen security is geleverd kan worden door de getuigenis van twee functionarissen van de SEC. Dit zou een belangrijke stap kunnen zijn in de lopende zaak en kan de Ripple koers een flinke boost geven.