Ripple krijgt betalingslicentie in Singapore

Singapore 

Het blockchain betalingsbedrijf achter XRP, Ripple labs, heeft een principe goedkeuring gekregen voor een betalings licentie in Singapore. De licentie is uitgekeerd aan de Singaporese entiteit van het cryptocurrency bedrijf, Ripple Markets Apac. Deze ontwikkeling laat zien dat het bedrijf hard aan het groeien is in het Aziatisch land. 

 

De licentie is een belangrijke stap voor het Amerikaanse crypto bedrijf. Het zorgt ervoor dat het bedrijf nog harder kan groeien en meer betalingen kan verwerken voor de Aziatische markt. Momenteel worden de transacties verwerkt via RippleNet, waarmee het mogelijk is om internationale transacties snel en efficiënt te verwerken, hier wordt gebruikgemaakt van Ripple’s gedistribueerde netwerk technologie (waar XRP ook op werkt). Hoewel het bedrijf in Amerika is gevestigd bestaat 90% van haar markt uit globale transacties waarvan de Singaporese markt een van de hardst groeiende is voor het bedrijf. Door de internationale groei heeft het bedrijf in het afgelopen jaar haar aantal werknemers verdubbeld naar 50. De Aziatische markt is daarmee van essentieel belang voor het blockchain bedrijf. Zo vertelt de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, in een publieke statement:

 

"Singapore is een toonaangevend wereldwijd financieel centrum en een prominente toegangspoort tot zakendoen in Azië-Pacific," aldus de CEO van RIpple

 

De uitbreiding in de Aziatische markt is opvallend in vergelijking met de moeilijkheden die het bedrijf ervaart in de Amerikaanse markt. Daar is Ripple al jarenlang de strijd aan het aangaan met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De zaak brengt al jaren onzekerheid voor beleggers en introduceert regelmatig extra risico en volatiliteit. Echter, in recente ontwikkeling krijgen investeerders steeds meer vertrouwen in een goede afloop

Ripple (XRP) koers verrassend naar beneden ondanks ontwikkeling Singapore

Ondanks de positieve ontwikkelingen in de Aziatische markt reageert de XRP koers relatief mild. Zoals in Figuur 1 is te zien is in de afgelopen 24 uur de koers zelfs gezakt met 2,04%. 24 uur geleden was de prijs nog €0,463, nu staat deze op €0,452. Daarmee lijkt de markt te zeggen dat het nieuws relatief neutraal te ontvangen. In theorie is verdere uitbreiding van het betalingsnetwerk goed voor de Ripple koers. De transacties maken gebruik van Ripple’s gedistribueerde netwerk technologie waarmee de onderliggende munt XRP gebruikt wordt om de transacties veilig en efficiënt uit te voeren. Een toename in het gebruik van het netwerk zal dus ook resulteren in een toenemende vraag naar de munt zelf. Bij toenemende vraag en gelijkblijvend aanbod zal dit uiteindelijk leiden tot een prijsstijging. 

XRP koers over de afgelopen 24 uur
Figuur 1: XRP koers over de afgelopen 24 uur