Ripple vecht terug in zaak tegen SEC

ripple munt naast SEC munt 

De strijd tussen Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is nog steeds niet van de baan. De SEC beweert dat Ripple (XRP) een security is. Dit geeft wettelijke problemen voor Ripple Labs omdat er bij securities extra regels komen kijken. In de financiële wereld is een security een financieel instrument dat een eigendomsbelang of een schuldverplichting vertegenwoordigt van een entiteit, zoals een bedrijf, overheid of andere organisatie. Securities kunnen worden gekocht en verkocht en worden vaak gebruikt als investeringen door particulieren en instellingen om rendement op hun kapitaal te genereren. 

Letter of supplemental authority

Beide partijen brengen overtuigende argumenten naar voren. Onlangs diende de SEC een "letter of supplemental authority” in. Een letter of supplemental authority is een juridisch document dat aanvullende wettelijke bevoegdheden biedt om de rechtbank op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de uitkomst van een zaak. De SEC hoopt hiermee nieuw (recent) bewijs op tafel te brengen.

 

De SEC beweert daarnaast dat Ripple en twee van haar leidinggevenden, Brad Garlinghouse en Chris Larsen, meer dan $1,3 miljard hebben opgehaald via een niet-geregistreerde, doorlopende digitale security-offerte. 

leidinggevenden Ripple Labs

Ripple Labs reageert

Het belangrijkste verweer van Ripple is dat de SEC geen eerlijke kennisgeving heeft gegeven voordat de security fraude-rechtszaak in december 2020 werd aangespannen.

Daarnaast reageerde het juridische team van Ripple op de brief en beweerde dat eerder genoemde argument van de SEC juist hun positie ondersteunde. Ripple Labs benadrukte daarbij het belang van een eerlijk juridisch proces. Het verweer van Ripple heeft altijd betrekking gehad op het eerlijke kennisgeving verweer, wat onder de Due Process clausule valt in de Amerikaanse grondwet. Deze wet vereist dat de taal van elke strafwet duidelijk genoeg moet zijn om objectief een eerlijke kennisgeving te geven van wat verboden is.

Ripple Labs benoemt ook een eerdere zaak waarbij de SEC in strijd ging met de Commonwealth Equity Services. Ripple presenteerde verschillende documenten waarbij het wees op de verschillen tussen de twee zaken. 

Een belangrijke rechtszaak

De Fair Notice Defense is een kritieke kwestie in de Ripple vs. SEC-zaak, omdat het de normen zou verduidelijken waaraan uitgevers van crypto moeten voldoen op het gebied van regelgeving. De conclusies die uit deze zaak worden getrokken zullen cruciaal zijn voor de voortdurende groei en acceptatie van cryptocurrencies. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de zaak door de gehele crypto-wereld op de voet wordt gevolgd.