Ripple mogelijk blootgesteld aan Silicon Valley Bank crash

afbeeldingsbron: Coin Edition

 

Ripple Labs, het cryptocurrency bedrijf dat momenteel verwikkeld is in een juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de status van het XRP token, heeft bevestigd dat het enige blootstelling had aan Silicon Valley Bank (SVB). De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, verzekerde beleggers echter dat het bedrijf ondanks de recente ineenstorting van de bank in een sterke financiële positie verkeert.

Garlinghouse begaf zich zondag op Twitter om te bevestigen dat Ripple een deel van zijn geldreserves had opgeslagen bij de nu failliete bank, maar weigerde het specifieke bedrag bekend te maken. De connectie van Ripple met Silicon Valley Bank komt aan het licht nu federale regelgevers maatregelen overwegen om te voorkomen dat er een bredere crisis ontstaat, na het faillissement van de bank als gevolg van een run op deposito's. In de tweet geeft de CEO aan dat het bedrijf geen impact verwacht van de SVB crash op de dagelijkse activiteiten van Ripple. Zo zou een groot deel van het dollar vermogen van het cryptocurrency bedrijf verspreid zijn over een divers netwerk aan banken, aldus Garlinghouse.

Hoewel de ineenstorting van de bank tot bezorgdheid heeft geleid over een mogelijk kettingreactie in de technische sector, suggereren de geruststellingen van Garlinghouse dat Ripple klaar is om eventuele stormen te doorstaan. Of investeerders daadwerkelijk de CEO kunnen vertrouwen is moeilijk te zeggen. Het vertrouwen bij consumenten, gebruikers en investeerders is meerdere keren beschadigd bij vele andere crypto projecten. Zo belandden meerdere crypto bedrijven zoals FTX en BlockFi  in een faillissement terwijl leidinggevenden tot het noodlottige moment vol hielden dat de organisatie geen problemen had. Desondanks blijft XRP een van de grootste cryptocurrencies en heeft het een marktkapitalisatie van bij $20 miljard.

 

 

XRP reageert neutraal op SVB crash

Ondanks mogelijke blootstelling aan SVB reageert de XRP koers mild op het nieuws. In de afgelopen 24 uur is de Ripple koers vrijwel gelijk gebleven. Echter zien we in de rest van de cryptomarkt goede prijsactie in de afgelopen 7 dagen, zo ervaren Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) respectievelijk een 12,8% en 10% stijging in de afgelopen 7 dagen. Bij XRP staat een klein verlies van 0,4% op de borden. De markt zag een sterke stijging nadat Binance CEO  Changpeng Zhao aankondigde dat het Binance emergency fund werd ingezet om Bitcoin, Ethereum en Binance Coin (BNB) bij te kopen. Zo vertelde de CEO dat er een enorme hoeveelheid van bijna $1 miljard wordt geïnvesteerd.