Technische Analyse Ripple koers

 

De Ripple koers heeft de afgelopen tijd zwaar te lijden gehad onder de algehele malaise op de cryptomarkten. Ondanks positieve berichten afkomstig van de Ripple vs SEC zaak is de VS is de koers naar nieuwe dieptepunten gedaald die al lange tijd niet meer bezocht waren. In onderstaande analyse proberen we wat licht op de zaak te laten schijnen en te kijken of we iets over de toekomstige koersontwikkeling kunnen zeggen.

Analyse 4-uursgrafiek

Als we naar de 4-uurgrafiek kijken, is het duidelijk dat Ripple in een neerwaartse trend zit en dat niet alleen, maar in een zeer sterke neerwaartse trend. De prijs was in staat om uit zijn handelsrange te breken, wat wijst op een toename van de volatiliteit. De onderste band van de range werd de afgelopen weken gerespecteerd tot 12 mei, toen de prijzen het dieptepunt van 0,34 bereikten, uit de onderste band braken en een toename van het momentum vertoonden.

Tegelijkertijd zien we dit weerspiegeld in de RSI-waarden op het moment dat ze oversold-dieptepunten van 14 bereikten, wat een sterke neerwaartse trend aantoonde. Sindsdien is de koers teruggetrokken naar de 30-SMA, die momenteel zijwaarts beweegt. Dit gebied zou als weerstand kunnen fungeren, zoals het bij eerdere gelegenheden heeft gedaan. Het kan echter zijn dat de koers hier een tijdje vast blijft zitten voordat we enige beweging omhoog of omlaag zien.

Op dit moment hebben de beren de leiding. Een duidelijke doorbraak en een slot onder de 0,35 kan lagere prijzen opleveren. Stieren zullen de 4-uursmarkt niet overnemen totdat we RSI-waarden boven de 70 en prijsonderbrekingen zien en boven de 30-SMA blijven. Tot die tijd blijft de vooringenomenheid hier bearish.

Analyse dag-grafiek

Ripple koers grafiek 

We beginnen te zien waar grotere instellingen naar kijken in de dagelijkse grafiek. Op deze grafiek kunnen we zien dat de beren behoorlijk sterk zijn omdat de koers is gebroken en onder de 22-SMA blijft. De prijs is hier ook door zijn tradingrange heen gebroken, wat wijst op een sterk bearish momentum.

Aan de andere kant heeft de RSI het oversold-dieptepunt van 21 bereikt, wat verder aantoont dat beren de controle over deze markt hebben. Na het breken van de range, kan de XRP koers zich terugtrekken naar de 22-SMA, die bij eerdere gelegenheden als weerstand heeft gefungeerd. Dit gebied kan samenvallen met het psychologische niveau 0,5, waardoor een sterke weerstandszone ontstaat. Dan kan de prijs naar boven breken en een nieuwe opwaartse trend starten, of hij kan lager stuiteren en prijzen van 0,3 bereiken. Het is echter mogelijk dat de terugval niet plaatsvindt en dat de Ripple koers lager blijft vanwege het sterke bearish momentum.

Stieren kunnen deze dagelijkse markt alleen in handen krijgen als we RSI-waarden boven de 70 beginnen te zien en als de koers breekt en boven de 30-SMA blijft. Dan en alleen dan kunnen we overwegen om de bias naar de bullish kant te veranderen.

Analyse weekgrafiek

XRP grafiek 

De wekelijkse grafiek is waar we nu het lange termijn sentiment kunnen zien. Als je naar de wekelijkse grafiek kijkt, is het sentiment nog steeds bearish. De koers heeft echter het vorige dieptepunt van 0,6 doorbroken en nieuwe dieptepunten bereikt rond de 0,4. Dit is het mogelijke begin van lagere dieptepunten en lagere hoogtepunten in de weekgrafiek.

Het is ook duidelijk dat de 52-SMA kapot is gegaan en opnieuw is getest, en dat de koers ervan is afgeketst, op zoek naar lagere regionen, waardoor het belang ervan wordt bevestigd. Wat de wekelijkse markt echt tot een beer zou maken, is als we zouden kunnen zien dat de RSI oversold raakt en waarden onder de 30 haalt, waar hij momenteel op speelt. Dit zou wijzen op een mogelijke berenmarkt die nog een tijdje zou kunnen blijven.

De bullmarkt die in augustus 2020 begon, zal pas terugkomen als we kunnen zien dat de RSI weer boven de 70 komt en de koers naar boven breekt boven de 52-SMA en daar blijft. Op basis van onze huidige positie zouden we echter een prijsdaling naar 0,25 kunnen zien voordat we terugkeren naar de 52-SMA, waar deze weerstand kan ondervinden of hierboven kan breken.

Conclusie

Na alles wat we in de grafieken en analyse hierboven hebben gezien, is het duidelijk dat de bearmarkt op ons afkomt als het om Ripple gaat. Of deze vooringenomenheid blijft zoals ze is of verandert, dat is wat we de komende dagen en weken moeten afwachten.