Ripple onder de radar terwijl XPR rond $ 1,0 zweeft

In het weekend daalde de XRP koers samen met de rest van de cryptocurrency-markt. De Thanksgiving-vakantie in de Verenigde Staten bood cryptocurrency-handelaren en investeerders een aantal vroege Black Friday-aanbiedingen, maar neerwaartse gevaren blijven bestaan. Bovendien is de Ripple koers gestegen en is de psychologische drempel van $ 1 opnieuw getest, wat een moeilijke noot is om te kraken, waardoor de opleving veel moeilijker is dan die van BTC en ETH. Als gevolg hiervan moeten beleggers de XRP-prijs in de gaten houden en kijken hoe deze rond dit niveau presteert.

Een dagelijkse sluiting boven dit niveau zal de positieve trend bevestigen en de koers van XRP tot boven $1,10 kunnen doen stijgen. Als het boven dit niveau kan komen, dan kan het naar het volgende belangrijke niveau op $ 1,37, wat overeenkomt met het middelpunt van de handelsrange. Marktspelers mogen verwachten dat Ripple na $1,37 vertraagt, maar ze moeten $1,20 en $1,25 in de gaten houden als potentiële steun- en weerstandsniveaus.

Op 30 november 2021 staat XPR op nr. 6 op de cryptoranglijst naar marktkapitalisatie, ​​met een koers van $ 0,98.

 

Bron: coinmarketcap.com

Belangrijkste leerpunten

  • De gewaagde stap om de Liquidity Hub uit te brengen, een cryptoproduct waarmee aanbieders van de financiële sector cryptovaluta kunnen kopen en verkopen, zou Ripple kunnen helpen aan kracht te winnen. Volgens CNBC verklaarde Ripple dat cryptocurrencies zoals de originele Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ethereum Classic, Bitcoin Cash en XRP aan het bedrijfsleven zouden worden aangeboden.
  • De koers steeg als reactie op de aankondiging dat Ripple's Liquidity Hub voor zakelijke klanten in 2022 beschikbaar zal zijn.
  • Er is een transactieactiviteit van een grote hoeveelheid XPR gedetecteerd in de Binance-keten, waarbij een koper 40 miljoen munten naar zijn portemonnee heeft verplaatst.
  • De cryptocurrency staat nog steeds onder druk vanwege een lopende aanklacht die is ingediend door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen de makers. De SEC is van mening dat Ripple Labs de regelgeving overtreedt door XRP als een niet-geregistreerd effect op de markt te brengen.
  • On-demand liquiditeitstransacties (ODL) stegen met 130 procent in vergelijking met het voorgaande kwartaal, goed voor 25 procent van het totale dollarvolume in het hele Ripple-netwerk.
  • Ripple zei in een rapport over het derde kwartaal dat zijn on-demand liquiditeitsoplossing voor grensoverschrijdende betalingsafwikkeling nu toegankelijk is in meer dan 20 landen, tegenover drie in het derde kwartaal van 2020.
  • De XPR koers worstelt onder zware marktomstandigheden in combinatie met rechtszaken van de SEC naarmate de laatste maand van 2021 nadert.

Hoe doet Ripple XPR het op de cryptomarkt?

XPR staat op het moment van schrijven (30 november 2021) op nr.6 in de cryptomarkt. Ripple heeft een totale voorraad van 100 miljard XPR-munten. 47.158.974.920 XRP of 47,16% munten zijn in omloop. De marktkapitalisatie van de tokens is $ 46.320.177.661 en het verhandelde volume in de afgelopen 24 uur in $ 2.938.707.512, een daling van 5,63% in vergelijking met de vorige week en een daling van 0,15% in vergelijking met de vorige dag.

 

Technische details van Ripple XPR

Hier zijn de technische aspecten van Ripple:

 

Figuur 1Bron: https://www.interactivecrypto.com/Chart-currency/XRP-USD/Ripple

Ripple XPR Prijsanalyse 2021

Laten we eens kijken naar de XPR-grafiek op verschillende tijdframes en kijken of we de volgende beweging kunnen voorspellen.

Weekgrafiek van Ripple XPR

Ripple koers grafiek 

Bron: TradingView

Als we naar de wekelijkse grafiek van XPRUSD kijken, kunnen we zien dat de koers consolideert, waardoor een symmetrische driehoek ontstaat. Bovendien beweegt de XRP koers in een kanaal met steun rond $ 0,97 en weerstand rond $ 1,34. Als de prijs kan opveren van de steun met de samenvloeiing van de stijgende trendlijn van de driehoek, dan zouden we de markt $ 1,34 kunnen zien bezoeken en daarboven kunnen zien breken. Dat zal ook de kans vergroten dat deze naar wekelijkse highs van $ 2,0 gaat.

Aan de andere kant, als de koers onder deze steun van $ 0,97 komt, ligt de volgende ondersteuning rond $ 0,56.

 

Bron: https://www.interactivecrypto.com/Chart-currency/XRP-USD/Ripple

Het wekelijkse sentiment van XPR blijft op dit moment bearish.

Daggrafiek van Ripple XPR

XRP koers grafiek 

Bron: TradingView

Als we naar de dagelijkse grafiek kijken, kunnen we de prijs zien bewegen in een kanaal tussen $ 0,97 ondersteuning en $ 1,34 weerstand. Op dit moment is de koers gestegen van de steun, en we zouden een mogelijke korte termijn opleving kunnen zien.

Aan de andere kant, als de koers onder de steun komt, zien we mogelijk een scherpe daling richting $ 0,51.

4 uur grafiek van Ripple XPR

Ripple koers grafiek 

Bron: TradingView

Als we naar de 4-uurgrafiek kijken, kunnen we zien dat de prijs meerdere keren de steun van $ 0,89 heeft getest. De prijs en RSI zorgden voor een bullish divergentie, en dat heeft z’n vruchten afgeworpen. Nu heeft de Ripple koers dynamische ondersteuning van EMA20 en zou hoger kunnen stijgen. Maar technisch blijven we neutraal over dit tijdsbestek.

 

 

Bron: www.interactivecrypto.com/Chart-currency/XRP-USD/

Conclusie

Ripple lanceerde een fondsenwervingsinitiatief van $ 44 miljoen voor Nelnet Renewable Energy, een financieel bedrijf. Dit project was bedoeld om milieuvriendelijke campagnes te sponsoren in de Verenigde Staten. Het betalingsnetwerk heeft nog steeds problemen met de SEC over de vraag of de in 2013 uitgegeven XRP-munten niet-geregistreerde effecten waren. Volgens Brad Garlinghouse is het probleem echter geleidelijk verbeterd en zal het tegen 2022 worden opgelost. Niettemin zal een scherpe berenbeweging ophanden zijn als de markt er niet in slaagt de weerstand van $ 1,0 om te zetten in de nieuwe steun.