Zal Wrapped XRP de NFT-dominantie van Ethereum echt uitdagen?

 

Ripple lanceerde XRP officieel in 2012 en begon al 100 miljard munten te verkopen voor fiat-valuta, waardoor wereldwijde banken met elkaar verbonden werden. In december 2020 heeft de Amerikaanse Security and Exchange Commission Ripple echter aangeklaagd wegens het verkopen van XRP-tokens die zijn geclassificeerd als niet-geregistreerde verhandelbare effecten. Als gevolg hiervan hebben giganten zoals Coinbase, OKCoin en Digital Asset Platform OSL, XRP verwijderd van hun handelsplatformen. Bovendien zeiden vele anderen, zoals Binance, Bittrex en Crypto.com, dat ze XRP binnenkort zouden verwijderen in hun persbericht begin januari 2021. Niettemin heeft Ripple Labs nog steeds meer dan 50% van de XRP-munten in handen. Bovendien begonnen mensen over de hele wereld, na Covid-19, meer interesse te krijgen in de digitalisering van transacties.

Ripple daagt de NFT-dominantie van Ethereum uit

De open-source blockchain van Ethereum zou 97% van de markt van niet-vervangbare tokens of NFT's domineren. Als gevolg hiervan zag 2021 een nieuwe klasse crypto-enthousiastelingen die digitale kunst verhandelen in de vorm van tokens op de blockchain. Het eerste NFT-project werd in 2015 gecreëerd op de Ethereum-blockchain en naarmate de belangstelling voor cryptocurrencies toenam, nam ook de belangstelling voor NFT's toe. In 2021 steeg de totale geldwaarde van NFT's aanzienlijk, met een omzet van meer dan $ 2 miljard in het eerste kwartaal - meer dan 20 keer het voorgaande kwartaal. Ripple's CTO, David Schwartz, vertelt over Ripple's toetreding tot de NFT-markt met een ingepakt XRP-token op de Ethereum-blockchain en de recente investering in een NFT-marktplaats, Mintable.

Wrapped.com heeft "Wrapper XRP" als een aankomend token op hun website geplaatst met de kop "coming soon", die naar verwachting in december 2021 wordt uitgebracht. Het leuke van wrapper XRP is dat het wordt ondersteund door echte XRP 1 :1. Dus iedereen kan zijn NFT naadloos naar XRP converteren. Calvin Shen, hoofd sales & business development bij Hex Trust, zei: “De samenwerking met Wrapped.com zal het bredere XRP-ecosysteem ten goede komen, aangezien we de infrastructuur bieden om Wrapped XRP op de Ethereum-blockchain te mobiliseren. Wrapped tokens verbeteren de interoperabiliteit tussen DeFi-protocollen, creëren verbindingen tussen anders geïsoleerde liquiditeit en stellen gebruikers in staat transacties uit te voeren met een breder scala aan gedecentraliseerde applicaties”.

Waar gaat XRP naartoe?

Ondanks dat Ripple in het derde kwartaal van 2021 in een juridische rechtszaak zat, verviervoudigde het zijn groei ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dankzij de on-demand liquiditeit (ODL), in feite een grensoverschrijdend transactiesysteem tussen twee fiat-valuta's die XRP als overbrugging gebruiken, stegen de transacties bovendien met 130% in het derde kwartaal van 2021. Vergeet niet dat Ripple nog steeds de helft van alle XRP in handen heeft die dus niet op de markt komt, en wanneer wrapped XRP een succes wordt, zal de vraag naar XRP-munten exponentieel toenemen, wat resulteert in een stijging van de XRP koers.

De huidige marktkapitalisatie van XRP staat op $ 59 miljard. Traders gaven in het derde kwartaal van 2021 $ 491 miljoen uit aan de XRP, tegen $ 157,9 miljoen in het tweede kwartaal.

XRP staat op dit moment op nummer 7 in de toplijst van cryptocurrencies met een huidige marktprijs van $ 1,26 en streeft naar een rally naar $ 2. Als de toegevoegde waarde van ingepakte XRP echt werkt zoals wordt aangenomen, kunnen we binnenkort XRP in de buurt van zijn recordhoogte van $ 3,43 zien of deze zelfs zien overtreffen.