Ripple heeft een klap gekregen nadat rechter zijn verzoek afwijst, Ripple zelfverzekerd dat SEC rechtszaak zal laten vallen

 

Sarah Netburn, een Amerikaanse magistraatrechter, deelde Ripple een klap uit door haar verzoek om documenten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) te verkrijgen, af te wijzen. In het bijzonder had Ripple de rechtbank gevraagd om de SEC te dwingen de informatie over persoonlijke crypto-posities/transacties van zijn werknemers te produceren.

De rechter heeft de effectentoezichthouder niet gelast om documenten te overleggen waaruit blijkt of zijn personeel XRP, Ether (ETH) of Bitcoin (BTC) had verhandeld.

“Defendants’ request for documents reflecting the SEC’s trading preclearance decisions [….] concerning SEC employees’ XRP holdings is denied,” zei ze.

Eerder had de SEC de opdracht gekregen om haar handelsbeleid voor virtuele valuta bekend te maken. Later bleek uit beschikbare informatie van de effectenwaakhond dat deze geen XRP in zijn bezit had toen op het moment dat ze Ripple aanklaagden.

In zijn argumentatie stelt Ripple dat tijdens de vergadering van vorige maand met de raadsman van de toezichthouder, werd opgemerkt dat het SEC-medewerkers in 2019 verboden was om XRP te kopen en verkopen toen de effectenwaakhond formeel begon te onderzoeken of XRP een effect was.

Gevraagde documenten zijn niet van toepassing op de problemen in dit geval

Het crypto-bedrijf klaagde ook dat de toezichthouder nog niet heeft voldaan aan een gerechtelijk bevel dat hem verplicht om bewijs te overleggen om die verklaring te staven.

Volgens advocaten die Ripple vertegenwoordigen in de zaak tegen de SEC, zijn de gevraagde documenten cruciaal om te bewijzen dat de effectenwaakhond geen duidelijke richtlijnen heeft gegeven over "XRP's status en of de SEC van mening was dat XRP een effect was."

In haar uitspraak beschouwde Netburn het standpunt van Ripple echter als niet relevant voor de zaak. Ze merkte op dat Ripple niet kon laten zien hoe het verkrijgen van documenten over de handelsactiviteiten van de SEC-medewerkers "in dit geval van invloed is op de problemen". Volgens de rechter blijkt uit de informatie niet of XRP een effect is.

Netburn merkte verder op dat, hoewel de gevraagde documenten “may provide relevant evidence related to fair notice or recklessness,” it’s highly “likely to cause confusion” depending on how “an Ethics Counsel viewed” a cryptocurrency trading activity

De rechter wees er ook op dat de door Ripple opgevraagde documenten de privacy van de SEC-medewerkers zullen verstoren. Helaas heeft Ripple niet laten zien hoe het negeren van het privacy stukje zijn zaak tegen de toezichthouder zou versterken.

De SEC geeft onvolledige antwoorden om te voorkomen dat fatale zwakke punten worden onthuld

Volgens Netburn, “while such information ‘may be released pursuant to a court order, […] the court must accord proper weight to the policies underlying […] and compare them with the factors supporting discovery in a particular lawsuit.”

Gelukkig beval Netburn de effectenwaakhond om Ripple te voorzien van documenten over zijn bewering dat het zijn personeel had opgedragen om in 2019 te stoppen met het verhandelen van XRP.

Vorige week betoogde Ripple dat de SEC vragen ontwijkt door onvolledige "antwoorden op de ondervragingen" te geven. Het verdedigingsteam van Ripple merkte op dat de SEC onbevredigende antwoorden bood op vragen die waarschijnlijk "fatale zwakheden in hun zaak zouden onthullen".

Op 17 september merkte het juridische team van Ripple op dat Ripple niet van plan was om de SEC-rechtszaak te schikken. Terwijl ze met Fox Business spraken, zeiden ze dat ze ervan overtuigd zijn dat ze aan SEC's hoofd, Gary Gensler, kunnen laten zien dat doorgaan met de zaak, het kiezen is van winnaars en verliezers in het crypto-ecosysteem. Dit zal de innovatie dus waarschijnlijk schaden.

Begin dit jaar werd Brad Garlinghouse, CEO van Ripple Labs, gevraagd waarom hij de zaak niet schikte met de SEC. In zijn reactie verklaarde hij dat ze dit hadden "geprobeerd". Hij voegde eraan toe dat ze "zullen doorgaan" om die route te volgen.

Ripple wint de zaak in Q4

Volgens Garlinghouse zal een schikking met de effectentoezichthouder het innovatiepad van de "XRP-gemeenschap" vrijmaken. Het zal ook de consumenten beschermen en een ordelijke markt handhaven.

Effectenexperts zijn van mening dat de Ripple-rechtszaak cruciaal is voor de hele crypto-industrie. Volgens hen zal het een richtlijn geven over hoe "digitale valuta in de toekomst zullen worden gedefinieerd".

De rechtszaak zal ook bepalen of de 'SEC het agressief kan reguleren', zoals Gensler dat wil.

Sommige crypto-supporters zijn ervan overtuigd dat Ripple de zaak het komende kwartaal zal winnen. Een Twitter-gebruiker schetste bijvoorbeeld een "ideaal bullish scenario voor het vierde kwartaal dat de markt in een enorme bull-run zal sturen."

Ze merkten op dat de effectenregulator in het vierde kwartaal "meerdere Bitcoin ETF's zal goedkeuren, Ripple zal de rechtszaak winnen en XRP zal opnieuw wordt aangeboden op exchanges, wat ook duidelijkheid geeft aan de rest van de cryptomarkt.