Ripple opent zijn eerste live on-demand liquiditeitsservice in Japan

 

afbeelding: thexrpdaily.com 

Ripple heeft de eerste live on-demand liquiditeitsservice (ODL) in Japan gelanceerd die zowel de Filippijnen als Japan ten goede zal komen. Deze ontwikkeling is gericht op het krijgen van een deel van de twee miljard dollar die tussen deze twee landen wordt overgemaakt.

Volgens een blogpost zal de overmaking betrekking hebben op SBI via zijn Remit-service, Philippines' Coins.ph, een mobiele betalingsservice, en SBI VC Trade, een crypto-exchange. SBI Remit is een in Japan gevestigde aanbieder van grensoverschrijdende geldovermakingen.

Ripple streeft er echter naar om de geldovermakingen tussen de twee landen te verstoren door het gemakkelijk en goedkoop te maken om geld van Japan naar de Filippijnen en vice versa te sturen.

Met name geldovermakingen naar de Filippijnen zijn de op twee na grootste die afkomstig zijn uit Japan. Helaas brengt het verzenden van geld vanuit Japan wereldwijd enkele van de hoogste kosten met zich mee.

Daarom gelooft Ripple dat het samenkomen van de drie entiteiten "snellere, meer betaalbare betalingsopties voor klanten" zal bieden.

Blockchain kan helpen om "gevangen kapitaal" te ontgrendelen

De vertegenwoordiger van SBI Remit's directeur, Nobuo Ando, ​​zei dat er "een enorm potentieel" is in het benutten van de kracht van blockchain-technologie. Ando voegde eraan toe dat een deel van het potentieel "het ontsluiten van vastzittend kapitaal" is.

De directeur van SBI Remit merkte ook op dat de on-demand liquiditeitsdienst in Japan slechts het begin is van een "voortdurende druk" om financiële innovatie te verkennen en "realtime betalingen" buiten de Filippijnen te bieden.

Ripple merkte op dat de lancering van de eerste ODL-service in Japan deel uitmaakt van zijn groei binnen de hele APAC-regio (Azië-Pacific). Met name de transacties van Ripple binnen deze regio zijn met 130 procent op jaarbasis gestegen.

Met name de overmakingsservice tussen Japan en de Filippijnen zal gebruikmaken van RippleNet, een product van Ripple dat gebruik maakt van XRP om krachtige wereldwijde betalingen mogelijk te maken.

Het nieuws komt op een moment dat Ripple meer bedrijven in dienst neemt bij zijn RippleNet-product en zijn positie in de regio versterkt door middel van kwaliteitsmedewerkers.

In maart van dit jaar huurde Ripple bijvoorbeeld Brooks Entwistle, een voormalig werknemer van Uber en Goldman Sachs, in om hun activiteiten in Zuidoost-Azië te verstevigen. Entwistle heeft zijn hoofdkantoor in Singapore als de algemeen directeur van Ripple's activiteiten in de regio.

Voordat hij bij het bedrijf kwam, werkte hij 30 jaar bij vooraanstaande internationale bedrijven. Een van zijn recente was Uber, waar hij de international chief business officer was. Voordat hij bij Uber kwam, was hij voorzitter van Goldman Sachs in Zuidoost-Azië.

Regio Zuidoost-Azië moet Blockchain en digitale activa gebruiken

Entwistle is belast met het stimuleren van de acceptatie van blockchain en virtuele activa in de regio Zuidoost-Azië.

Volgens de algemeen directeur van RippleNet, Asheesh Birla, "is het betalingsecosysteem van Zuidoost-Azië extreem dynamisch en bevat het vrij complexe, landspecifieke schema's die veel diepgaande kennis vereisen."

Terwijl hij commentaar gaf op zijn nieuwe functie, zei Entwistle dat toetreding tot het bedrijf "een voor de hand liggende keuze was", omdat technologie en financiën samenkomen. Ook voegde hij eraan toe dat de regio Zuidoost-Azië op het punt staat de innovatie van betalingen te versnellen.

Afgezien van kwaliteitspersoneel, breidt Ripple zijn bereik in de regio uit door middel van partnerschappen en overnames.

Zo verwierf het in maart van dit jaar een belang van 40 procent in Tranglo, een toonaangevende dienstverlener op het gebied van geldovermakingen in Azië. In een aankondiging zei Ripple dat het partnerschap zou helpen de acceptatie van RippleNet in het gebied uit te breiden via de ODL-service.

De toenmalige CEO van Tranglo, Jacky Lee, merkte op dat het bedrijf er altijd naar heeft gestreefd internationale transacties veiliger, goedkoper en sneller te maken.

In april werkte Novatti Group, een bedrijf op het gebied van financiële technologie en virtueel bankieren, samen met RippleNet's ODL-service om de overmakingen naar Zuidoost-Azië vanuit Australië te verbeteren. In eerste instantie richtte Novatti zich op de Filippijnen.

Filippino's stuurden in 2020 meer dan $ 33 miljard naar huis, SEC nog steeds op Ripple's nek

Vorig jaar stuurden Filippino's die in het buitenland werken iets meer dan 33 miljard USD naar huis, ondanks de corona-pandemie.

In mei trad BankDhofar, de op een na grootste bank van Oman, toe tot RippleNet om transacties tussen Oman en India te vergemakkelijken. Om het proces te vergemakkelijken, is de Omaanse bank aangesloten bij Induslnd Bank, een particuliere Indiase bank.

Navin Gupta, directeur van Ripple's Zuid-Azië en MENA, gaf commentaar op de samenwerking en zei dat "mensen meer dan ooit geld moeten sturen naar geliefden in het buitenland".

Ripple's pittige uitbreiding naar de Aziatische regio komt op een moment dat zijn activiteiten in de Verenigde Staten een moeilijke fase doormaken nadat de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten, Ripple in december 2020 heeft aangeklaagd. De SEC beweert dat XRP een effect is. Als zodanig heeft het bedrijf de Amerikaanse effectenregelgeving niet gevolgd voordat het zeven jaar geleden met de verkoop begon.