US SEC noemt het slechte sociale gedrag van XRP-houders in haar poging om de rechtszaak tegen Ripple te winnen

US SEC 

De Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten wil een motie winnen die Ripple verhindert om de voormalige directeur van de SEC, William Hinman, te dagvaarden.

De ontwikkeling maakt deel uit van een lopende rechtszaak tussen de SEC en Ripple, waarbij de regelgevende instantie beweert dat XRP geen handelsartikel is, maar een security. De SEC beweert dat XRP-houders sociale media gebruiken om valse informatie over haar werknemers te verspreiden.

In een recente motie gericht aan Sarah Netburn, rechter in het zuidelijke district van New York, verzocht de effectenwaakhond om een ​​vergadering met als belangrijkste agenda het verwijderen van de motie van Ripple die gericht was op Hinman.

Volgens de SEC zal het, indien verleend, een trend openen waarbij "een reeks verzoeken" zou worden ingediend waarin regeringsfunctionarissen op de hoogste plaatsen worden verzocht om voor de rechtbank te getuigen. Het merkte ook op dat een dergelijke stap waarschijnlijk de activiteiten van de Amerikaanse regering zal verstoren.

Waarom Hinman buiten de rechtbank moet blijven

In haar argument zei de SEC dat "het toestaan ​​van het op crypto gerichte bedrijf om de ex-SEC-directeur te dagvaarden, waarschijnlijk zal resulteren in extra "dagvaardingen" van andere personen die mogelijk tegen de effectenwetten zijn ingegaan toen Hinman in functie was.

De SEC bleef erop wijzen dat een dergelijke uitkomst een last zou zijn voor de voormalige SEC-directeur. Het zou er ook voor zorgen dat "gekwalificeerde individuen" twijfels hebben over "hoge functies" vanwege de angst om lang nadat ze hun ambt hebben verlaten te worden gedagvaard.

Met name één ding in het argument van SEC valt op; XRP-tokenhouders. Volgens de regelgevende instantie verspreiden XRP-houders, ook wel bekend als XRP Army, kwaadaardige opmerkingen over huidige en voormalige SEC-leden.

SEC voerde verder aan dat het verlenen van een dagvaarding aan Ripple en het onbeschaamde gedrag van XRP-houders "individuen ervan zou kunnen weerhouden om posities in de openbare dienst aan te nemen".

Het XRP-leger brengt een groot deel van zijn tijd online door om de ontwikkelingen te bespreken. Het leger stelt bijvoorbeeld dat de in de VS gevestigde regelgevende instantie meer bezig is met het voeden van de Chinese economie.

De voorstanders van XRP hebben opgeroepen om Hinman en Jay Clayton te onderzoeken. Op sociale media was te zien hoe het XRP-leger sommige SEC-leden met hagedissen vergeleek. Op Twitter zei @HitesGabriel: "Het is de taak van de SEC om investeerders te beschermen, toch? ...om geen belastinggeld te besteden aan het beschermen van voormalige werkgevers.”

Een andere Twitter-gebruiker schreef: "Ripple wil voormalig directeur Hinman dagvaarden en, verrassing, de SEC wil niet dat dat gebeurt!”

De bedoelingen van Ripple zijn eenvoudig

Volgens Ripple Labs moeten ze Hinman gerechtelijk onderzoeken zodat hij kan getuigen over de "interne opvattingen van de regelgevende instantie met betrekking tot bepaalde juridische kwesties", inclusief hoe de SEC tot beslissingen komt die bedoeld zijn om de beleidsvorming te beïnvloeden.

Een andere belangrijke reden waarom ze Hinman nodig hebben om te getuigen, is zijn openbare toespraak in 2018 waarin de twee toonaangevende cryptocurrencies werden genoemd; Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Hoewel hij Ripple (XRP) niet noemde tijdens de openbare toespraak, merkte hij op dat de verkopen van virtuele activa zoals Ether (ETH) destijds niet als "effectentransacties" werden beschouwd.

Maar het XRP-leger heeft meer aan het verzoek van de SEC om de motie van Ripple om Hinman af te zetten te vernietigen. Volgens hen stelt de SEC dat de opmerkingen van de voormalige directeur in 2018 zijn persoonlijke opvattingen waren.

Volgens XRP-tokenhouders gaf Hinman echter commentaar op de kwestie in zijn hoedanigheid als de directeur van de SEC, aangezien hij het woord "wij" gebruikte in plaats van "ik". Ook beweert het leger dat de voormalige directeur niet heeft verklaard dat dit zijn persoonlijke opvattingen waren.

Afgezien van beweringen dat het zich op de SEC en haar leden heeft gericht, heeft het leger een online campagne gestart om cryptocurrency-handelsplatforms aan te moedigen XRP terug te brengen om de status te activeren, ondanks de voortdurende strijd tussen de SEC en Ripple Labs.

Waarom werd Ripple voor de rechter gedaagd?

Sommige crypto-handelsplatforms schrapten de handel in het XRP-token als gevolg van de rechtszaak. Dit jaar zei de CEO van Ripple dat ze de werkrelatie met MoneyGram, een internationale geldtransferservice, zouden beëindigen.

De SEC daagde Ripple Labs voor de rechter en beweerde dat Brad Garlinghouse en Chris Larsen, respectievelijk de CEO en mede-oprichter van Ripple, een effectenaanbieding hadden gedaan zonder goedkeuring van de SEC. Volgens Ripple Labs is XRP geen “effect” zoals bijvoorbeeld een aandeel in een bedrijf en kan XRP worden vergeleken met ETH of Bitcoin, die in de ogen van de SEC handelswaar zijn.