Crypto Exchanges uit Hong Kong mogen alleen nog diensten aanbieden aan professionele beleggers

Hong Kong 

Crypto-exchanges met activiteiten in Hong Kong moeten licenties aanvragen bij financiële toezichthouders in de stad. De beurzen zullen ook worden beperkt tot het aanbieden van diensten aan professionele beleggers.

Het reguleren van de cryptomarkt is voor veel regeringen wereldwijd een uitdaging geweest. Er zijn echter enkele regels ingevoerd om de belangrijkste problemen op deze markten aan te pakken: witwassen van geld en consumentenbescherming.

Afgelopen week in het bijzonder, is er alarm geslagen over het gebrek aan regelgeving m.b.t. de handel in cryptocurrency, nadat een enorme marktcrash ertoe leidde dat Bitcoin, maar ook de Ripple koers ongeveer de helft van hun waarde verloren. Temidden van de onrust beperkte China Bitcoin-betalingen in het land, na de economische turbulentie veroorzaakt door de crypto-onrust.

De cryptovoorschriften van Hong Kong

Hong Kong is de thuisbasis van veel crypto-exchanges die op een opt-in-manier werken waardoor ze licenties kunnen aanvragen onder de Securities and Futures Commission van de stad. De FSTB van Hongkong heeft de markt geëvalueerd, op zoek naar veranderingen die aan de markt kunnen worden toegevoegd.

Het bureau verklaarde dat een van de voorstellen zou zijn om de aanvraag van licenties te verplichten als de exchanges in Hong Kong willen opereren. Het andere voorstel zou zijn om de handel in virtuele activa te beperken tot professionele beleggers.

Beperkt tot professionele beleggers

De cryptogemeenschap in Hong Kong heeft niet positief gereageerd op de voorstellen dat exchanges alleen nodig zouden zijn om diensten aan professionele beleggers aan te bieden. Verschillende cryptobedrijven hebben verklaard dat ze op deze manier beurzen uit de stad zouden drijven en zelfs dat sommige particulieren zich zouden wenden tot illegale handelsroutes. Dit zou een grote impact hebben op de cryptomarkt.

Volgens de voorgestelde wet moet een professionele belegger een portefeuille hebben van ongeveer HK $ 8 miljoen, wat overeenkomt met $ 1,03 miljoen.

De Aziatische cryptomarkt heeft verschillende regels voor cryptohandel en -exchanges. In Singapore zijn crypto-exchanges verplicht om licenties aan te vragen om te opereren. Beurzen daar kunnen hun diensten echter wel uitbreiden tot particuliere beleggers.

China heeft nog strengere regels opgesteld met betrekking tot cryptocurrencies. Banken en betalingsfirma's in het land zouden geen crypto-gerelateerde betalingen meer mogen aanbieden. De aankondiging door China veroorzaakte een enorme verandering in de cryptokoersen, waarbij een paar uur later, de markt bijna $ 1 biljoen aan waarde verloor.

De voorstellen die door de FTSB van Hongkong zijn ingediend, moeten nog in wetgeving worden omgezet, en daarom opereren de exchanges nog steeds normaal. De overheid is echter van plan de voorstellen uit te voeren nadat ze zijn goedgekeurd in de sessie van 2021-22 van de wetgevende vergadering van de stad.