Technische analyse van Ripple (XRP)

Ripple bull-bear

Inleiding

Ripple (XRP) is de op twee na grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie. Het XRP-token is standaard gekoppeld aan het Ripple Technology-platform (Ripple-betalingsprotocol). Het is bedacht door Jed McCaleb en Chris Larsen om een ​​goedkoper en soepeler betalingssysteem mogelijk te maken. Het wordt ook gebruikt om transacties tussen traditionele fiat-valuta's en andere cryptocurrencies binnen het betalingsnetwerk te vergemakkelijken.

Ripple heeft veel belangstelling gekregen van grote banken over de hele wereld. De crypto-munt blijft ook populair bij crypto-investeerders en andere grote spelers in de financiële sector.

De volgende analyse is gericht op de prijsbeweging en de technische indicatoren m.b.t. het Ripple token XRP. Het geeft ook een interessant inzicht in de mogelijke toekomstige prestaties van dit digitale activum.

Ripple koers analyse

Ripple koers technische analyse op lange termijn

Vanuit technisch oogpunt is de munt klaar voor consolidatie en is de zijwaartse beweging boven de $ 0,20 helemaal niet verrassend traders die Ripple volgen. Consolidatie heeft XRP kopers in staat gesteld genoeg kracht te verzamelen om de prijs naar een hoger niveau te tillen, zoals de recente uitbraak tot $ 0,2245, waar de Ripple koers piekte na een consolidatie boven $ 0,19.

 De RSI (Relative Strength Index) lijkt het momentum van de retraite vanaf juni vorig jaar te hebben vertraagd. De indicator vertoont momenteel zijwaartse bewegingen; ook de consolidatie zet door. Hogere prijsbewegingen zullen sterk afhangen van een technische uitbraak boven de weerstand van de driehoek ondersteund door het juiste volume.

De EWO (Elliot Wave Oscillator) is na een uitgebreide bearish sessie in mei echter weer een bullish sessie begonnen. Het effect van de kopers op de XRP koers kan momenteel niet worden genegeerd.

Ripple grafiek

Op basis van de bovenstaande koersgrafiek is de XRP koers in consolidatie boven $ 0,20 na een kleine correctie vanaf het niveau van $ 0,2245. De bulls hebben de steun op $ 0,20 kunnen behouden.

De XRP-prijs handelt momenteel in de top van een symmetrische driehoek en er zijn een aantal manieren waarop de koers op dit patroon kan reageren. De eerste manier is dat het boven de weerstand van het patroon kan uitkomen, wat de weg vrijmaakt richting $ 0,25. Als alternatief komt bij een uitbraak naar beneden het $ 0,15 niveau in zicht.

 

Ripple koers korte termijn technische analyse

XRP grafiek

Volgens bovenstaande prijsgrafiek per 3 juni 2020

  • De laatste prijs - $ 0,203
  • Dagelijks hoog - $ 0,204
  • Dagelijks laag - $ 0,192

Gisteren op 3 juni 2020 handelde XRP voor $ 0,204, een prijsdaling van 4,7% ten opzichte van de dag ervoor. In mei zat de munt vast in een driehoekpatroon met een steunvloer van $ 0,192.

De bovenstaande Ripple koersgrafiek laat duidelijk zien dat Ripple 5 dagen geleden in staat was om boven het $ 0,2-niveau te komen. De bulls hadden de afgelopen week moeite om de prijs boven dat niveau te houden. De munt blijft echter gevangen binnen een driehoekig patroon dat worstelt om de bovengrens te ontstijgen.

De koers steeg op 2 juni 2020 tot $ 0,2245, maar de BTC-koersdaling tot onder de $ 10.000 zorgde ervoor dat de XRP koers opnieuw terug viel in de driehoek. Een doorbraak van deze driehoek zou XRP mogelijk tot een bullish run kunnen leiden in de richting van de $ 0,25-niveaus die eerder in maart werden gezien, maar een push onder $ 0,192 zou de bears in de kaart spelen.

technische analyse ripple koers

Ripple vooruitzicht

Stel dat de XRP-kopers hoger pushen, dan zouden ze het eerste niveau van weerstand moeten verwachten bij de dalende trendlijn, waarboven weerstand wordt gevonden op $ 0,215, $ 0,22, $ 0,225 en $ 0,235.

Aan de andere kant is het eerste ondersteuningsniveau $ 0,2, waaronder ook steun ligt op $ 0,192, $ 0,18 en $ 0,175.

Terwijl de kopers blijven strijden om de controle over het marktmomentum te behouden, is de RSI (Relative Strength Index) erin geslaagd om terug te keren naar de 50 lijn. De RSI zal moeten stijgen om de munt boven de driehoek te laten breken. Een RSI die hoger komt, is een indicatie van een stijgend momentum.

 

Geïnteresseerd geraakt en wil je Ripple kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Je betaald nu tijdelijk geen transactiekosten over de eerste 1000 euro handelsvolume bij aanmelding via deze site.

 Brad Garlinghouse CEO Ripple Labs

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, deelde onlangs op Twitter een bericht waarin hij zei dat de Amerikaanse toezichthouders, na de beslissing van China om hun eigen digitale valuta te lanceren, aandacht moeten schenken aan de cryptocurrency-industrie. Garlinghouse, die momenteel de CEO is van het alom geprezen Ripple Labs, een bedrijf dat blockchain en cryptocurrency levert, plaatste zijn opmerkingen op het sociale mediaplatform, waar hij zei dat dit het ideale moment is voor de VS om hun intrede te doen in de digitale valuta-industrie.

De VS blijven achter bij China

In zijn opmerkingen herhaalde hij ook dat de Verenigde Staten achterblijven en in veel opzichten worden verdreven door hun grootste concurrent China. Garlinghouse zei dat China elke dag sterker wordt en een toppositie in fiatgeld en cryptocurrency-betalingen bereikt. Hij maakte ook bekend dat de regelgevende instanties in de VS al geruime tijd geen besluit hebben genomen en dat dit nu de perfecte gelegenheid is om zowel te verbeteren als innovatie te bevorderen.

In zijn tweet zei hij: "U.S. regulators: now is the time to step up and lean into digital currencies. Remaining complacent is actually setting us back, while China’s grip on both crypto and fiat payments becomes stronger."

Brad verduidelijkte verder dat de leden van het Amerikaanse Congres verschillende oproepen hebben ontvangen met betrekking tot een digitale dollar, maar geen van de leden van de regering of zelfs de Fed hebben nog een positieve beslissing genomen. Hij bekritiseerde de houding en aanpak van de Amerikaanse regering en de ambtenaren waarbij hij de regelgevers opriep om zowel cryptocurrency- als blockchain-innovaties te adopteren.

Central Bank Digital Currency

Opgemerkt moet worden dat China voortdurend grote vooruitgang heeft geboekt bij het creëren van zijn eigen digitale valuta-yuan, in die mate dat het land zelfs tests heeft uitgevoerd met de CBDC (Central Bank Digital Currency) in de echte wereld. China heeft deze proeven uitgevoerd in samenwerking met Subway, Starbucks en McDonalds in vier van zijn grote steden.

Nu de handelsspanningen tussen China en de VS toenemen, dringt Garlinghouse er bij de Amerikaanse toezichthouders op aan om met digitale valuta te innoveren om beter te kunnen concurreren met hun rivaal China. De Chinese autoriteiten werken al meer dan vijf jaar aan het initiatief voor digitaal geld en de centrale bank van het land komt al dicht in de buurt van het in de praktijk implementeren er van. Volgens Garlinghouse zal de Chinese digitale valuta de wereldwijde economische toestand sterk beïnvloeden. Verschillende experts uit de industrie zijn zelfs van mening dat de Chinese digitale valuta een grote bedreiging kan vormen voor de reeds dalende wereldwijde dominantie van de dollar.

Wat China betreft, gebruiken meer dan 1,2 miljard individuen, of meer dan 80 procent van de bevolking van het land, hun smartphones al voor het digitaal betalen van tal van goederen en diensten. Hij zei dat China de digitale yuan zou kunnen gebruiken om snelle overmakingen en diepgaande verbeteringen binnen het land te verzekeren. Er zullen echter dingen veranderen zodra China zijn digitale valuta - Yuan in het bedrijfsleven en in economische relaties met het buitenland introduceert.

Vóór Garlinghouse had ook Bitcoin-bull Mike Novogratz kritiek geuit en verklaard dat de Verenigde Staten hun leidende positie binnen het blockchain- en fintech-gebied zouden verliezen als ze zich blijven verzetten tegen innovaties in de blockchain- en crypto-sector.

 

Geïnteresseerd geraakt en wil je Ripple kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Je betaald nu tijdelijk geen transactiekosten over de eerste 1000 euro handelsvolume bij aanmelding via deze site.