technische analyse ripple koers 

Samen met vele andere cryptocurrencies en zelfs activa van andere markten, heeft Ripple de afgelopen weken en maanden een aantal zeer interessante bewegingen gemaakt. Hoewel het vergelijkbaar is als het gaat om de volatiliteit van andere cryptocurrencies en vooral de belangrijkste cryptocurrencies, hebben de koersbewegingen bijna een negatieve correlatie met deze activa. Dat komt omdat XRP een heel bijzonder type activum is met een heel specifiek type investeerders. Het volgt geen conventies en is voor velen een zeer gepassioneerd onderwerp. We zullen de korte, middellange en langetermijnvisie van XRP bekijken om te bepalen waar de prijs naartoe gaat en wat de langetermijnvooruitzichten kunnen zijn.

Korte termijn vooruitzicht voor Ripple (XRP)

Op korte termijn hebben we het over de komende uren en een paar dagen vanaf heden. Hiervoor gaan we kijken naar een grafiek met candles die elk 1 uur vertegenwoordigen. Hier is de situatie op dit moment.

Ripple koers grafiek 

Zoals u kunt zien, is de beweging de afgelopen 5-6 dagen vlak gebleven, na een grote uitverkoop vanaf het niveau van 30 cent. We zitten nu net onder een Ripple koers van 25 cent. Er zijn hier echter enkele bemoedigende signalen. Het heeft een paar keer steun gevonden boven het 100 dagen voortschrijdend gemiddelde van dit tijdsbestek en de stochastische RSI is nu bullish gepasseerd. De RSI vertoont niets onmiddellijk alarmerend en we bevinden ons bijna onderaan de indicator van de bollinger-banden. Je kunt zien dat de bollinger-banden ook strakker worden, wat meestal aangeeft dat er een grote beweging zou kunnen komen. Op korte termijn zijn we voorzichtig optimistisch over XRP, waarbij we opmerken dat het voordeel wat klein is. Op korte termijn verwachten we dat de prijs zal stijgen tot 26 of 27 cent.

Middellange termijn vooruitzicht Ripple koers

Het volgende tijdsbestek dat we gaan bekijken, is de middellange termijn. Voor deze grafiek gaan we candles gebruiken die elk 4 uur vertegenwoordigen. Dit zou ons een goed beeld moeten geven van wat er op middellange termijn met XRP gebeurt.

XRP grafiek 

Zoals u kunt zien, rust de huidige XRP koers net onder een vrij solide weerstand. De huidige structuur is op korte termijn bullish, maar lijkt een bearish voortzetting van de vorige prijsdaling te vormen. Over het algemeen zouden we zeggen dat dit een bullish structuur is waarvan we verwachten dat ze op weerstand zal stuiten en zal dalen tot de volgende significante ondersteuning. We zouden op zoek zijn naar een aankoop van 22 cent of 21 cent als u een beter, meer risicovol instapniveau  wenst.

Langetermijn vooruitzicht Ripple (XRP) koers

Wat echt belangrijk is voor de meeste mensen die in XRP investeren, is de langetermijnvisie. We gaan dus naar een grafiek kijken met 1-daagse candles om wat kennis te vergaren vanuit een meer uitgezoomd perspectief van XRP.

XRP koers grafiek 

De langetermijngrafiek van XRP is zeker niet erg mooi. Het laat echter wel zien dat de huidige prijs als een koopje kan worden beschouwd. XRP heeft zeker een toekomst en is al geaccepteerd bij verschillende grote bankinstellingen over de hele wereld. Het heeft zijn nut inmiddels bewezen en dat is meer dan wat over veel andere cryptocurrencies kan worden gezegd. Het blijft echter een risicovolle asset vanwege de perceptie eromheen. Als je voor de lange termijn in XRP wilt investeren, zou het voordelig zijn om te proberen rond de 22 of 21 cent in te stappen. Het lijkt waarschijnlijk met  deze schokkerige prijsactie,  Dat de Ripple koers deze niveau’s nog een keer opzoekt voordat het terugkeert naar meer normale (hogere) niveaus.

 

Geïnteresseerd geraakt en wil je Ripple kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Je betaald nu tijdelijk geen transactiekosten over de eerste 1000 euro handelsvolume bij aanmelding via deze site.

 Ripple (XRP) cryptomunt

De bekende webwinkel is een aanbieder waar je vandaag de dag niet meer omheen kan. Nagenoeg alle online producten die besteld worden in het westen worden uiteindelijk bij Amazon besteld. De bekende blockchain aanbieder Ripple heeft als plan om de nieuwe Amazon 2.0 voor de financiële wereld te worden. Door middel van een grootschalige uitbreiding hopen zij over heel de wereld te kunnen opereren op de financiële markten, maar ook daarbuiten. Dit kan natuurlijk vergaande gevolgen hebben voor de Ripple koers.

De plannen van Ripple

Om te bepalen wat de aankondiging betekent voor de Ripple koers is het noodzakelijk om eerst te kijken naar de plannen zelf. Het team achter Ripple is van plan om hun project verder uit te breiden dan alleen het verbeteren van grensoverschrijdende betalingen in samenwerking met nationale en internationale banken. Ripple heeft zich de afgelopen vijf jaar uitsluitend gericht op grensoverschrijdende betalingen. Dit was het doel van de CEO van het bedrijf, de bekende Brad Garlinhouse. Ondanks hun ongekende succes als leverancier van softwareoplossingen voor financiële entiteiten, is Ripple blijkbaar tot het besef gekomen dat de kernwaarde van het bedrijf en van de Ripple blockchain, veel verder rijkt dan alleen het verbeteren en efficiënter maken van de bancaire sector. Ze willen nu dus meer gaan doen met de cryptocurrency XRP en de Ripple-blockchain.

Een nieuwe strategie

Hoewel het bedrijf voornamelijk met banken heeft gewerkt in het verleden zijn ze van plan om hun strategie echt om te gooien. Ze zijn de laatste tijd al steeds vaker bezig om veelbelovende blockchain en cryptocurrency startups financieel te steunen, maar hier houdt het niet op. Volgens een rapport van de Financial Times  is het bedrijf van plan zijn om "codes te schrijven in plaats van checks". Dit impliceert dat het bedrijf van plan is om nieuwe applicaties op het Ripple-netwerk te ontwikkelen. Garlinghouse heeft in een nieuw interview gezegd dat hij Ripple, de Amazon van de cryptomarkt wil maken:

"Amazon is ooit begonnen als boekverkoper en ze verkopen nu alles. Wij zijn toevallig begonnen met betalingen. Over twee jaar zul je merken dat Ripple voor betalingen is, als wat Amazon voor boeken is"

Het rapport vermeldde ook dat Ripple werkte aan ontwikkelaarstools om te helpen met het creëren van blockchain-based applicaties die nieuwe use-cases op het Ripple-netwerk verkennen. Het bedrijf had zijn open-source ontwikkelaarsplatform al in oktober 2019 aangekondigd, maar het was eerder alleen bedoeld voor financieel gerelateerde applicaties. Hier komt nu verandering in.

Wat betekent dit voor de Ripple koers?

Hoewel het lastig is om te voorspellen wat de Ripple koers gaat doen is het wel duidelijk dat de toekomst er goed uitziet voor Ripple. Er is een reden waarom Ripple nog altijd de op twee na grootste munt is. Het is een project dat z’n beloftes nakomt en wat echt laat zien dat het een uniek concept wil verwezenlijken. Als de genoemde analogie met Amazon opgaat, dan hoeven we alleen maar te kijken naar wat er met de koers van Amazon aandelen is gebeurd de afgelopen jaren om een idee te krijgen waar de XRP koers naar toe kan.

 

Geïnteresseerd geraakt en wil je Ripple kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Je betaald nu tijdelijk geen transactiekosten over de eerste 1000 euro handelsvolume bij aanmelding via deze site.

Technische analyse van Ripple (XRP)

Ripple bull-bear

Inleiding

Ripple (XRP) is de op twee na grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie. Het XRP-token is standaard gekoppeld aan het Ripple Technology-platform (Ripple-betalingsprotocol). Het is bedacht door Jed McCaleb en Chris Larsen om een ​​goedkoper en soepeler betalingssysteem mogelijk te maken. Het wordt ook gebruikt om transacties tussen traditionele fiat-valuta's en andere cryptocurrencies binnen het betalingsnetwerk te vergemakkelijken.

Ripple heeft veel belangstelling gekregen van grote banken over de hele wereld. De crypto-munt blijft ook populair bij crypto-investeerders en andere grote spelers in de financiële sector.

De volgende analyse is gericht op de prijsbeweging en de technische indicatoren m.b.t. het Ripple token XRP. Het geeft ook een interessant inzicht in de mogelijke toekomstige prestaties van dit digitale activum.

Ripple koers analyse

Ripple koers technische analyse op lange termijn

Vanuit technisch oogpunt is de munt klaar voor consolidatie en is de zijwaartse beweging boven de $ 0,20 helemaal niet verrassend traders die Ripple volgen. Consolidatie heeft XRP kopers in staat gesteld genoeg kracht te verzamelen om de prijs naar een hoger niveau te tillen, zoals de recente uitbraak tot $ 0,2245, waar de Ripple koers piekte na een consolidatie boven $ 0,19.

 De RSI (Relative Strength Index) lijkt het momentum van de retraite vanaf juni vorig jaar te hebben vertraagd. De indicator vertoont momenteel zijwaartse bewegingen; ook de consolidatie zet door. Hogere prijsbewegingen zullen sterk afhangen van een technische uitbraak boven de weerstand van de driehoek ondersteund door het juiste volume.

De EWO (Elliot Wave Oscillator) is na een uitgebreide bearish sessie in mei echter weer een bullish sessie begonnen. Het effect van de kopers op de XRP koers kan momenteel niet worden genegeerd.

Ripple grafiek

Op basis van de bovenstaande koersgrafiek is de XRP koers in consolidatie boven $ 0,20 na een kleine correctie vanaf het niveau van $ 0,2245. De bulls hebben de steun op $ 0,20 kunnen behouden.

De XRP-prijs handelt momenteel in de top van een symmetrische driehoek en er zijn een aantal manieren waarop de koers op dit patroon kan reageren. De eerste manier is dat het boven de weerstand van het patroon kan uitkomen, wat de weg vrijmaakt richting $ 0,25. Als alternatief komt bij een uitbraak naar beneden het $ 0,15 niveau in zicht.

 

Ripple koers korte termijn technische analyse

XRP grafiek

Volgens bovenstaande prijsgrafiek per 3 juni 2020

  • De laatste prijs - $ 0,203
  • Dagelijks hoog - $ 0,204
  • Dagelijks laag - $ 0,192

Gisteren op 3 juni 2020 handelde XRP voor $ 0,204, een prijsdaling van 4,7% ten opzichte van de dag ervoor. In mei zat de munt vast in een driehoekpatroon met een steunvloer van $ 0,192.

De bovenstaande Ripple koersgrafiek laat duidelijk zien dat Ripple 5 dagen geleden in staat was om boven het $ 0,2-niveau te komen. De bulls hadden de afgelopen week moeite om de prijs boven dat niveau te houden. De munt blijft echter gevangen binnen een driehoekig patroon dat worstelt om de bovengrens te ontstijgen.

De koers steeg op 2 juni 2020 tot $ 0,2245, maar de BTC-koersdaling tot onder de $ 10.000 zorgde ervoor dat de XRP koers opnieuw terug viel in de driehoek. Een doorbraak van deze driehoek zou XRP mogelijk tot een bullish run kunnen leiden in de richting van de $ 0,25-niveaus die eerder in maart werden gezien, maar een push onder $ 0,192 zou de bears in de kaart spelen.

technische analyse ripple koers

Ripple vooruitzicht

Stel dat de XRP-kopers hoger pushen, dan zouden ze het eerste niveau van weerstand moeten verwachten bij de dalende trendlijn, waarboven weerstand wordt gevonden op $ 0,215, $ 0,22, $ 0,225 en $ 0,235.

Aan de andere kant is het eerste ondersteuningsniveau $ 0,2, waaronder ook steun ligt op $ 0,192, $ 0,18 en $ 0,175.

Terwijl de kopers blijven strijden om de controle over het marktmomentum te behouden, is de RSI (Relative Strength Index) erin geslaagd om terug te keren naar de 50 lijn. De RSI zal moeten stijgen om de munt boven de driehoek te laten breken. Een RSI die hoger komt, is een indicatie van een stijgend momentum.

 

Geïnteresseerd geraakt en wil je Ripple kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Je betaald nu tijdelijk geen transactiekosten over de eerste 1000 euro handelsvolume bij aanmelding via deze site.

ripple koers 

De 3e grootste cryptocurrency Ripple is vorige week met 20% gestegen

Na Bitcoin en Ethereum heeft Ripple's eigen cryptocurrency, XRP genaamd, grotendeels de derde plek op de cryptocurrency handelslijsten gecontroleerd wat betreft marktkapitalisatie. De valuta is afgelopen week met bijna 20% gestegen, van ongeveer $ 0,2 naar $ 0,24.

Als je geïnteresseerd bent in investeren in het enorme potentieel van de cryptocurrency-sector, is het erg handig om meer te weten over het XRP-token ende kansen die het biedt.

Omdat het de op twee na grootste cryptocurrency is met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 10,8 miljard, is het belangrijk om naar XRP te kijken met betrekking tot zijn ontwikkeling en marktaandeel, evenals zijn verleden, heden en toekomst.

Oorsprong Ripple

XRP's moederbedrijf Ripple is een onconventionele aanbieder van digitale betalingen en bestond al lang voor de ontwikkeling van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Het bedrijf startte zijn activiteiten in het begin van de jaren 2000. Het vroege bedrijfsmodel omvatte een vorm van ruilhandel waarbij entiteiten over de hele wereld een Joods hawala-achtig systeem konden gebruiken om waarde over te dragen over de hele wereld zonder tussentijdse geldoverdracht.

Als iemand bijvoorbeeld 100 ton tarwe in Rotterdam op zijn naam zou hebben staan, zou hij die in theorie via de Ripple-dienst naar Rome kunnen overbrengen door mensen te vinden die bereid zijn om het te kopen en op welke manier dan ook te betalen. Een boot kan bijvoorbeeld via het Ripple-netwerk worden geruild tegen de tarwe zonder toevlucht te nemen tot tussenpersonen in contanten. Ripple maakte dus onconventionele betalingen zoals deze mogelijk en deed dit digitaal.

Deze heropleving van het oude ruilsysteem wordt vaak gezien als een levensvatbaar alternatief in de wereld, vooral waar twee grote landen en hun regeringen betrokken zijn en niet willen verzanden in talloze valutatransfers en liever gewoon rechtstreeks deals sluiten. Sommige anti-fiat-voorstanders zijn van mening dat een concurrerend ruilsysteem de fiat-valuta's (USD, GBP, EUR en anderen) gewoon failliet kan laten gaan.

XRP

XRP was een van de eerdere cryptocurrency-projecten en werd in 2014 opnieuw gestart door het bedrijf Ripple. Het bedrijf bepaalde een maximale harde limiet van 100 miljard XRP-tokens en verdeelde deze onder studenten, enthousiastelingen en investeerders in een massa campagne die succesvol bleek te zijn.

Alle XRP-tokens worden voorgemijnd en als gevolg hiervan is er in theorie geen toename van de in circulatie zijnde tokens wat de waarde in de loop van de tijd doet toenemen. Het Ripple cryptocurrency blockchain-project is een meer gecentraliseerde versie van het consensussysteem van Bitcoin om betalingen te helpen verwerken.

Hoewel XRP is ontwikkeld door Ripple, had het eerdere betalingssysteem er bijna geen invloed op. XRP werd niet gebruikt voor ruilhandel, maar was bedoeld om soepele banktransacties over de hele wereld mogelijk te maken tussen verschillende entiteiten, waaronder banken, financiële instellingen, betalingsbedrijven, enz. XRP zelf werd dus altijd beschouwd als een tussenpersoon voor valuta en niet als een op zichzelf staand cryptoproject. Dit is de reden waarom XRP enige afweer ondervindt van cryptocurrency puristen die geloven dat het tegen de geest van decentralisatie is, wat de sector in de eerste plaats een boost gaf. XRP blijft echter een belangrijke speler op de cryptovalutamarkt en dat is terug te zien in z’n marktkapitalisatie.

Eerdere marktprestaties

Net als andere cryptocurrency-projecten, begon XRP in het begin traag en kwam het eind 2017 op stoom, vooral vanwege de algehele toename van populariteit van cryptocurrency in die tijd. Dit was het moment waarop Ripple de derde plaats op de ranglijst van crypto-marktkapitalisaties verstevigde en waar het sindsdien grotendeels is gebleven.

Ripple begon op $ 0,01 in april 2017 en bereikte in december 2017 bijna $ 3,84 in slechts 8 maanden tijd, wat neerkomt op een toename van 384 X of 38400%. Hoewel XRP snel nieuwe hoogten bereikte, daalde het ook in de maanden daarna snel tot onder de $ 0,2. XRP heeft dit echter niet alleen ervaren, aangezien veel cryptocurrencies in deze periode zware bearish bewegingen hebben meegemaakt, waarbij de eersteklas Bitcoin ook een groot deel van zijn waarde verloor.

Huidige bullish trend

Het XRP token van Ripple doet het momenteel erg goed en vertoonde de afgelopen week een enorme groei. De cryptocurrency steeg in slechts enkele dagen met bijna 20% van $ 0,2 naar $ 0,24 en er is een groot potentieel voor de toekomst. Als het zijn hoogste punt ooit weer bereikt, zou dit een stijging betekenen van meer dan 16 keer ten opzichte van de huidige waarde, ofwel 1600% en het zou uiteraard ook nog verder kunnen stijgen. Dus investeerders die in de crypto-sector willen stappen kunnen de munt zeker overwegen.

 

Geïnteresseerd geraakt en wil je Ripple kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Je betaald nu tijdelijk geen transactiekosten over de eerste 1000 euro handelsvolume bij aanmelding via deze site.

 

 

 Brad Garlinghouse CEO Ripple Labs

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, deelde onlangs op Twitter een bericht waarin hij zei dat de Amerikaanse toezichthouders, na de beslissing van China om hun eigen digitale valuta te lanceren, aandacht moeten schenken aan de cryptocurrency-industrie. Garlinghouse, die momenteel de CEO is van het alom geprezen Ripple Labs, een bedrijf dat blockchain en cryptocurrency levert, plaatste zijn opmerkingen op het sociale mediaplatform, waar hij zei dat dit het ideale moment is voor de VS om hun intrede te doen in de digitale valuta-industrie.

De VS blijven achter bij China

In zijn opmerkingen herhaalde hij ook dat de Verenigde Staten achterblijven en in veel opzichten worden verdreven door hun grootste concurrent China. Garlinghouse zei dat China elke dag sterker wordt en een toppositie in fiatgeld en cryptocurrency-betalingen bereikt. Hij maakte ook bekend dat de regelgevende instanties in de VS al geruime tijd geen besluit hebben genomen en dat dit nu de perfecte gelegenheid is om zowel te verbeteren als innovatie te bevorderen.

In zijn tweet zei hij: "U.S. regulators: now is the time to step up and lean into digital currencies. Remaining complacent is actually setting us back, while China’s grip on both crypto and fiat payments becomes stronger."

Brad verduidelijkte verder dat de leden van het Amerikaanse Congres verschillende oproepen hebben ontvangen met betrekking tot een digitale dollar, maar geen van de leden van de regering of zelfs de Fed hebben nog een positieve beslissing genomen. Hij bekritiseerde de houding en aanpak van de Amerikaanse regering en de ambtenaren waarbij hij de regelgevers opriep om zowel cryptocurrency- als blockchain-innovaties te adopteren.

Central Bank Digital Currency

Opgemerkt moet worden dat China voortdurend grote vooruitgang heeft geboekt bij het creëren van zijn eigen digitale valuta-yuan, in die mate dat het land zelfs tests heeft uitgevoerd met de CBDC (Central Bank Digital Currency) in de echte wereld. China heeft deze proeven uitgevoerd in samenwerking met Subway, Starbucks en McDonalds in vier van zijn grote steden.

Nu de handelsspanningen tussen China en de VS toenemen, dringt Garlinghouse er bij de Amerikaanse toezichthouders op aan om met digitale valuta te innoveren om beter te kunnen concurreren met hun rivaal China. De Chinese autoriteiten werken al meer dan vijf jaar aan het initiatief voor digitaal geld en de centrale bank van het land komt al dicht in de buurt van het in de praktijk implementeren er van. Volgens Garlinghouse zal de Chinese digitale valuta de wereldwijde economische toestand sterk beïnvloeden. Verschillende experts uit de industrie zijn zelfs van mening dat de Chinese digitale valuta een grote bedreiging kan vormen voor de reeds dalende wereldwijde dominantie van de dollar.

Wat China betreft, gebruiken meer dan 1,2 miljard individuen, of meer dan 80 procent van de bevolking van het land, hun smartphones al voor het digitaal betalen van tal van goederen en diensten. Hij zei dat China de digitale yuan zou kunnen gebruiken om snelle overmakingen en diepgaande verbeteringen binnen het land te verzekeren. Er zullen echter dingen veranderen zodra China zijn digitale valuta - Yuan in het bedrijfsleven en in economische relaties met het buitenland introduceert.

Vóór Garlinghouse had ook Bitcoin-bull Mike Novogratz kritiek geuit en verklaard dat de Verenigde Staten hun leidende positie binnen het blockchain- en fintech-gebied zouden verliezen als ze zich blijven verzetten tegen innovaties in de blockchain- en crypto-sector.

 

Geïnteresseerd geraakt en wil je Ripple kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Je betaald nu tijdelijk geen transactiekosten over de eerste 1000 euro handelsvolume bij aanmelding via deze site.