afbeelding: thexrpdaily.com 

Ripple heeft de eerste live on-demand liquiditeitsservice (ODL) in Japan gelanceerd die zowel de Filippijnen als Japan ten goede zal komen. Deze ontwikkeling is gericht op het krijgen van een deel van de twee miljard dollar die tussen deze twee landen wordt overgemaakt.

Volgens een blogpost zal de overmaking betrekking hebben op SBI via zijn Remit-service, Philippines' Coins.ph, een mobiele betalingsservice, en SBI VC Trade, een crypto-exchange. SBI Remit is een in Japan gevestigde aanbieder van grensoverschrijdende geldovermakingen.

Ripple streeft er echter naar om de geldovermakingen tussen de twee landen te verstoren door het gemakkelijk en goedkoop te maken om geld van Japan naar de Filippijnen en vice versa te sturen.

Met name geldovermakingen naar de Filippijnen zijn de op twee na grootste die afkomstig zijn uit Japan. Helaas brengt het verzenden van geld vanuit Japan wereldwijd enkele van de hoogste kosten met zich mee.

Daarom gelooft Ripple dat het samenkomen van de drie entiteiten "snellere, meer betaalbare betalingsopties voor klanten" zal bieden.

Blockchain kan helpen om "gevangen kapitaal" te ontgrendelen

De vertegenwoordiger van SBI Remit's directeur, Nobuo Ando, ​​zei dat er "een enorm potentieel" is in het benutten van de kracht van blockchain-technologie. Ando voegde eraan toe dat een deel van het potentieel "het ontsluiten van vastzittend kapitaal" is.

De directeur van SBI Remit merkte ook op dat de on-demand liquiditeitsdienst in Japan slechts het begin is van een "voortdurende druk" om financiële innovatie te verkennen en "realtime betalingen" buiten de Filippijnen te bieden.

Ripple merkte op dat de lancering van de eerste ODL-service in Japan deel uitmaakt van zijn groei binnen de hele APAC-regio (Azië-Pacific). Met name de transacties van Ripple binnen deze regio zijn met 130 procent op jaarbasis gestegen.

Met name de overmakingsservice tussen Japan en de Filippijnen zal gebruikmaken van RippleNet, een product van Ripple dat gebruik maakt van XRP om krachtige wereldwijde betalingen mogelijk te maken.

Het nieuws komt op een moment dat Ripple meer bedrijven in dienst neemt bij zijn RippleNet-product en zijn positie in de regio versterkt door middel van kwaliteitsmedewerkers.

In maart van dit jaar huurde Ripple bijvoorbeeld Brooks Entwistle, een voormalig werknemer van Uber en Goldman Sachs, in om hun activiteiten in Zuidoost-Azië te verstevigen. Entwistle heeft zijn hoofdkantoor in Singapore als de algemeen directeur van Ripple's activiteiten in de regio.

Voordat hij bij het bedrijf kwam, werkte hij 30 jaar bij vooraanstaande internationale bedrijven. Een van zijn recente was Uber, waar hij de international chief business officer was. Voordat hij bij Uber kwam, was hij voorzitter van Goldman Sachs in Zuidoost-Azië.

Regio Zuidoost-Azië moet Blockchain en digitale activa gebruiken

Entwistle is belast met het stimuleren van de acceptatie van blockchain en virtuele activa in de regio Zuidoost-Azië.

Volgens de algemeen directeur van RippleNet, Asheesh Birla, "is het betalingsecosysteem van Zuidoost-Azië extreem dynamisch en bevat het vrij complexe, landspecifieke schema's die veel diepgaande kennis vereisen."

Terwijl hij commentaar gaf op zijn nieuwe functie, zei Entwistle dat toetreding tot het bedrijf "een voor de hand liggende keuze was", omdat technologie en financiën samenkomen. Ook voegde hij eraan toe dat de regio Zuidoost-Azië op het punt staat de innovatie van betalingen te versnellen.

Afgezien van kwaliteitspersoneel, breidt Ripple zijn bereik in de regio uit door middel van partnerschappen en overnames.

Zo verwierf het in maart van dit jaar een belang van 40 procent in Tranglo, een toonaangevende dienstverlener op het gebied van geldovermakingen in Azië. In een aankondiging zei Ripple dat het partnerschap zou helpen de acceptatie van RippleNet in het gebied uit te breiden via de ODL-service.

De toenmalige CEO van Tranglo, Jacky Lee, merkte op dat het bedrijf er altijd naar heeft gestreefd internationale transacties veiliger, goedkoper en sneller te maken.

In april werkte Novatti Group, een bedrijf op het gebied van financiële technologie en virtueel bankieren, samen met RippleNet's ODL-service om de overmakingen naar Zuidoost-Azië vanuit Australië te verbeteren. In eerste instantie richtte Novatti zich op de Filippijnen.

Filippino's stuurden in 2020 meer dan $ 33 miljard naar huis, SEC nog steeds op Ripple's nek

Vorig jaar stuurden Filippino's die in het buitenland werken iets meer dan 33 miljard USD naar huis, ondanks de corona-pandemie.

In mei trad BankDhofar, de op een na grootste bank van Oman, toe tot RippleNet om transacties tussen Oman en India te vergemakkelijken. Om het proces te vergemakkelijken, is de Omaanse bank aangesloten bij Induslnd Bank, een particuliere Indiase bank.

Navin Gupta, directeur van Ripple's Zuid-Azië en MENA, gaf commentaar op de samenwerking en zei dat "mensen meer dan ooit geld moeten sturen naar geliefden in het buitenland".

Ripple's pittige uitbreiding naar de Aziatische regio komt op een moment dat zijn activiteiten in de Verenigde Staten een moeilijke fase doormaken nadat de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten, Ripple in december 2020 heeft aangeklaagd. De SEC beweert dat XRP een effect is. Als zodanig heeft het bedrijf de Amerikaanse effectenregelgeving niet gevolgd voordat het zeven jaar geleden met de verkoop begon.

US SEC 

De Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten wil een motie winnen die Ripple verhindert om de voormalige directeur van de SEC, William Hinman, te dagvaarden.

De ontwikkeling maakt deel uit van een lopende rechtszaak tussen de SEC en Ripple, waarbij de regelgevende instantie beweert dat XRP geen handelsartikel is, maar een security. De SEC beweert dat XRP-houders sociale media gebruiken om valse informatie over haar werknemers te verspreiden.

In een recente motie gericht aan Sarah Netburn, rechter in het zuidelijke district van New York, verzocht de effectenwaakhond om een ​​vergadering met als belangrijkste agenda het verwijderen van de motie van Ripple die gericht was op Hinman.

Volgens de SEC zal het, indien verleend, een trend openen waarbij "een reeks verzoeken" zou worden ingediend waarin regeringsfunctionarissen op de hoogste plaatsen worden verzocht om voor de rechtbank te getuigen. Het merkte ook op dat een dergelijke stap waarschijnlijk de activiteiten van de Amerikaanse regering zal verstoren.

Waarom Hinman buiten de rechtbank moet blijven

In haar argument zei de SEC dat "het toestaan ​​van het op crypto gerichte bedrijf om de ex-SEC-directeur te dagvaarden, waarschijnlijk zal resulteren in extra "dagvaardingen" van andere personen die mogelijk tegen de effectenwetten zijn ingegaan toen Hinman in functie was.

De SEC bleef erop wijzen dat een dergelijke uitkomst een last zou zijn voor de voormalige SEC-directeur. Het zou er ook voor zorgen dat "gekwalificeerde individuen" twijfels hebben over "hoge functies" vanwege de angst om lang nadat ze hun ambt hebben verlaten te worden gedagvaard.

Met name één ding in het argument van SEC valt op; XRP-tokenhouders. Volgens de regelgevende instantie verspreiden XRP-houders, ook wel bekend als XRP Army, kwaadaardige opmerkingen over huidige en voormalige SEC-leden.

SEC voerde verder aan dat het verlenen van een dagvaarding aan Ripple en het onbeschaamde gedrag van XRP-houders "individuen ervan zou kunnen weerhouden om posities in de openbare dienst aan te nemen".

Het XRP-leger brengt een groot deel van zijn tijd online door om de ontwikkelingen te bespreken. Het leger stelt bijvoorbeeld dat de in de VS gevestigde regelgevende instantie meer bezig is met het voeden van de Chinese economie.

De voorstanders van XRP hebben opgeroepen om Hinman en Jay Clayton te onderzoeken. Op sociale media was te zien hoe het XRP-leger sommige SEC-leden met hagedissen vergeleek. Op Twitter zei @HitesGabriel: "Het is de taak van de SEC om investeerders te beschermen, toch? ...om geen belastinggeld te besteden aan het beschermen van voormalige werkgevers.”

Een andere Twitter-gebruiker schreef: "Ripple wil voormalig directeur Hinman dagvaarden en, verrassing, de SEC wil niet dat dat gebeurt!”

De bedoelingen van Ripple zijn eenvoudig

Volgens Ripple Labs moeten ze Hinman gerechtelijk onderzoeken zodat hij kan getuigen over de "interne opvattingen van de regelgevende instantie met betrekking tot bepaalde juridische kwesties", inclusief hoe de SEC tot beslissingen komt die bedoeld zijn om de beleidsvorming te beïnvloeden.

Een andere belangrijke reden waarom ze Hinman nodig hebben om te getuigen, is zijn openbare toespraak in 2018 waarin de twee toonaangevende cryptocurrencies werden genoemd; Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Hoewel hij Ripple (XRP) niet noemde tijdens de openbare toespraak, merkte hij op dat de verkopen van virtuele activa zoals Ether (ETH) destijds niet als "effectentransacties" werden beschouwd.

Maar het XRP-leger heeft meer aan het verzoek van de SEC om de motie van Ripple om Hinman af te zetten te vernietigen. Volgens hen stelt de SEC dat de opmerkingen van de voormalige directeur in 2018 zijn persoonlijke opvattingen waren.

Volgens XRP-tokenhouders gaf Hinman echter commentaar op de kwestie in zijn hoedanigheid als de directeur van de SEC, aangezien hij het woord "wij" gebruikte in plaats van "ik". Ook beweert het leger dat de voormalige directeur niet heeft verklaard dat dit zijn persoonlijke opvattingen waren.

Afgezien van beweringen dat het zich op de SEC en haar leden heeft gericht, heeft het leger een online campagne gestart om cryptocurrency-handelsplatforms aan te moedigen XRP terug te brengen om de status te activeren, ondanks de voortdurende strijd tussen de SEC en Ripple Labs.

Waarom werd Ripple voor de rechter gedaagd?

Sommige crypto-handelsplatforms schrapten de handel in het XRP-token als gevolg van de rechtszaak. Dit jaar zei de CEO van Ripple dat ze de werkrelatie met MoneyGram, een internationale geldtransferservice, zouden beëindigen.

De SEC daagde Ripple Labs voor de rechter en beweerde dat Brad Garlinghouse en Chris Larsen, respectievelijk de CEO en mede-oprichter van Ripple, een effectenaanbieding hadden gedaan zonder goedkeuring van de SEC. Volgens Ripple Labs is XRP geen “effect” zoals bijvoorbeeld een aandeel in een bedrijf en kan XRP worden vergeleken met ETH of Bitcoin, die in de ogen van de SEC handelswaar zijn.

Gary GenslerGary Gensler 

Een XRP-voorstander heeft een petitie ingediend om de vervolgingen tegen Ripple Labs en het XRP-token te stoppen. De petitie eist dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de oorzaak van de rechtszaak die tegen Ripple is aangespannen door de voormalige voorzitter van de SEC, Jay Clayton.

Thomas Hodge, een voorstander van Ripple's XRP, lanceerde een online petitie op change.org waarin de toekomstige voorzitter van de SEC werd gevraagd de aanvallen op XRP te stoppen. De online petitie genaamd ‘Stop the War On XRP’ werd gelanceerd op Crypto & Policy, een initiatief opgericht door Thomas Hodge. Deze petitie is gericht aan de nieuwe voorzitter van de SEC, Gary Gensler, en vraagt ​​hem om de rechtszaak tegen Ripple te onderzoeken die door zijn voorganger, Jay Clayton, is aangespannen.

De petitie vraagt ​​Grensler om een ​​grondig onderzoek in te stellen naar de aantijgingen tegen Ripple Labs en zijn leidinggevenden door de SEC. Volgens de petitie heeft de rechtszaak veel schade berokkend aan beleggers die het XRP-token bezitten.

SEC's rechtszaak tegen Ripple Labs

In december vorig jaar heeft de SEC een rechtszaak aangespannen tegen Ripple Labs en zijn leidinggevenden. De SEC beweerde dat het bedrijf meer dan $ 1,3 miljard had opgehaald via XRP-tokens in een niet-geregistreerde digitale activa en effectenverkoop. In de aanklacht werd beweerd dat de CEO van Ripple Labs, Brad Garlinghouse en de mede-oprichter, Christian Larsen, XRP-tokens hadden gebruikt om fondsen te werven die bedoeld waren om het bedrijf te financieren.

De petitie tegen de SEC vraagt ​​Gensler om een ​​openbare aankondiging te doen dat hij om de tafel zal gaan met de leidinggevenden achter het XRP-token en andere cryptocurrencies om de juiste strategie voor het verdedigen van de belangenvan investeerders vast te stellen. Bovendien verzoekt het de SEC om de rechtszaak tegen Ripple te beëindigen en te voorkomen dat de SEC ongegronde regels tegen cryptocurrencies opstelt. Volgens de petitie zou de SEC moeten samenwerken met het publiek en het Amerikaanse congres om definitieve regels te creëren met betrekking tot cryptocurrencies.

Persoonlijke belangen?

Deze petitie roept ook op tot onderzoek naar de rechtszaak die tegen Ripple is aangespannen door de voormalige voorzitter van de SEC, Jay Clayton. Er wordt beweerd dat Jay Clayton en William Hinman, de directeur Corporate Finance bij SEC, een persoonlijk belang hadden in Bitcoin, Ether en andere vormen van financiële technologieën uit China. De petitie beweert dat de SEC door het indienen van de rechtszaak individuele belangen behartigde en geen particuliere beleggers beschermde. Daartoe roept de petitie Gensler op om gesprekken te voeren met XRP-investeerders en hun perspectief te begrijpen.

Ripple Labs heeft onlangs een ontdekkingszaak tegen de SEC gewonnen. De rechtbank beval de toezichthouder om interne bestanden te produceren waarin elke relatie tussen XRP, Bitcoin en Ether wordt besproken. Hoewel XRP door de SEC is geclassificeerd als een effect, worden Bitcoin en Ether niet als zodanig geclassificeerd.

Hong Kong 

Crypto-exchanges met activiteiten in Hong Kong moeten licenties aanvragen bij financiële toezichthouders in de stad. De beurzen zullen ook worden beperkt tot het aanbieden van diensten aan professionele beleggers.

Het reguleren van de cryptomarkt is voor veel regeringen wereldwijd een uitdaging geweest. Er zijn echter enkele regels ingevoerd om de belangrijkste problemen op deze markten aan te pakken: witwassen van geld en consumentenbescherming.

Afgelopen week in het bijzonder, is er alarm geslagen over het gebrek aan regelgeving m.b.t. de handel in cryptocurrency, nadat een enorme marktcrash ertoe leidde dat Bitcoin, maar ook de Ripple koers ongeveer de helft van hun waarde verloren. Temidden van de onrust beperkte China Bitcoin-betalingen in het land, na de economische turbulentie veroorzaakt door de crypto-onrust.

De cryptovoorschriften van Hong Kong

Hong Kong is de thuisbasis van veel crypto-exchanges die op een opt-in-manier werken waardoor ze licenties kunnen aanvragen onder de Securities and Futures Commission van de stad. De FSTB van Hongkong heeft de markt geëvalueerd, op zoek naar veranderingen die aan de markt kunnen worden toegevoegd.

Het bureau verklaarde dat een van de voorstellen zou zijn om de aanvraag van licenties te verplichten als de exchanges in Hong Kong willen opereren. Het andere voorstel zou zijn om de handel in virtuele activa te beperken tot professionele beleggers.

Beperkt tot professionele beleggers

De cryptogemeenschap in Hong Kong heeft niet positief gereageerd op de voorstellen dat exchanges alleen nodig zouden zijn om diensten aan professionele beleggers aan te bieden. Verschillende cryptobedrijven hebben verklaard dat ze op deze manier beurzen uit de stad zouden drijven en zelfs dat sommige particulieren zich zouden wenden tot illegale handelsroutes. Dit zou een grote impact hebben op de cryptomarkt.

Volgens de voorgestelde wet moet een professionele belegger een portefeuille hebben van ongeveer HK $ 8 miljoen, wat overeenkomt met $ 1,03 miljoen.

De Aziatische cryptomarkt heeft verschillende regels voor cryptohandel en -exchanges. In Singapore zijn crypto-exchanges verplicht om licenties aan te vragen om te opereren. Beurzen daar kunnen hun diensten echter wel uitbreiden tot particuliere beleggers.

China heeft nog strengere regels opgesteld met betrekking tot cryptocurrencies. Banken en betalingsfirma's in het land zouden geen crypto-gerelateerde betalingen meer mogen aanbieden. De aankondiging door China veroorzaakte een enorme verandering in de cryptokoersen, waarbij een paar uur later, de markt bijna $ 1 biljoen aan waarde verloor.

De voorstellen die door de FTSB van Hongkong zijn ingediend, moeten nog in wetgeving worden omgezet, en daarom opereren de exchanges nog steeds normaal. De overheid is echter van plan de voorstellen uit te voeren nadat ze zijn goedgekeurd in de sessie van 2021-22 van de wetgevende vergadering van de stad.

 

Het zal niemand ontgaan zijn, de koers van Ripple (XRP) heeft een flinke klap opgelopen toen moederbedrijf Ripple Labs verwikkeld raakte in een rechtszaak met de SEC. Echter lijkt er op dit moment een verandering in te komen. Het is namelijk zo dat Ripple een eis heeft gewonnen tegen de SEC.  Ripple Labs heeft hierdoor toegang gekregen tot de documenten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission "die de interpretatie of standpunten van het agentschap uitdrukken" over het onderwerp van crypto-activa. Tijd om je hier wat meer over te laten zien

De motie van Ripple

Laten we maar eens beginnen bij de motie van Ripple. U.S. Magistrate Judge Sarah Netburn heeft de motie van de gedaagden "grotendeels" toegewezen. Dit heeft zij gedaan door te bepalen dat de SEC notulen of memo's betreffende crypto waarschijnlijk grotendeels terug te vinden zullen zijn. Netburn bepaalde verder dat de specifieke e-mailcommunicatie tussen medewerkers onderling niet hoeft te worden overgelegd. Ze stond ook toe dat de SEC en Ripple de uitspraak kunnen betwistten. Dit is dus een zeer grote wending voor de zaak die mogelijk goed uit kan pakken voor Ripple.

Zaak aangespannen tegen Ripple Labs

In december spande de SEC een rechtszaak aan omdat Ripple Labs, zijn CEO Brad Garlinghouse en voorzitter Christian Larsen in augustus 2013 $1,38 miljard zouden hebben opgehaald via een effectenemissie zonder vergunning. Ripple heeft de aanklacht van de SEC aangevochten en beweert dat XRP verwant is aan Bitcoin (BTC) of Ether (ETH) en bekritiseert bovendien de acht jaar die het agentschap nodig had om zijn klacht tegen Ripple in te dienen. Er wordt vermeld dat de raadsman van Garlinghouse, Matthew Solomon, van mening is dat het "game over" kan zijn voor de aanklacht van de SEC als ze bewijs vinden dat de toezichthouder XRP als verwant aan BTC of ETH heeft beschouwd

Hij zegt dat de regelgevende bevoegdheid van de SEC zich niet verder uitstrekt dan effecten. Aangezien de SEC er acht jaar over heeft gedaan om haar klacht tegen Ripple in te dienen, geloven de advocaten van het bedrijf ook dat ze de beweringen van de SEC kunnen ondermijnen als ze documentatie kunnen produceren die tegenstrijdige vaststellingen aantoont over de classificatie van XRP door de toezichthouder. "We hebben deze ontdekking nodig om onszelf te verdedigen," verklaarde Solomon.

Visie van de SEC

SEC-raadsman Dugan Bliss heeft de gedaagden echter bekritiseerd voor hun poging om de commissie "op proef" te stellen door haar interne beraadslagingen onder de loep te nemen in plaats van haar vermeende illegale acties te verdedigen. Hij zei hierover het volgende: "De acties van de promotor zijn wat hier centraal moet staan." Tijdens de zitting stelde rechter Netburn vast dat er grote publieke belangstelling was voor de hoorzitting: meer dan 500 mensen hadden via een openbaar telefoonnummer ingebeld om de zaak te volgen. De rechter waarschuwde ook één persoon voor het heruitzenden van audio van de hoorzitting, wat in strijd is met de New Yorkse regelgeving.